Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: NERF Mega Thunderbow

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer precies op lange afstand
  • Fluitende darts
  • Mooie vormgeving

THE BAD

  • Kinderen moeten wel even leren hoe ze hun arm moeten houden om geen last te hebben van de pees van de boog (het is net echt boogschieten).

Misschien heb je ze al eens op een kantoor zien liggen, de guns van Nerf. Wij trokken er met de redactie en een stel bovenbouwkinderen op uit om te checken hoe deze, door kinderen enorm geliefde guns, in het echt presteren. Vandaag checken we de NERF Mega Thunderbow, morgen de Demolisher.

Unboxing

Hasbro levert de NERF Mega Thunderbow met vijf dikke pijlen van foam. Meer heb je niet nodig. Je moet wel de twee werparmen in de Mega Thunderbow klikken om hem klaar te maken voor gebruik.

Werking

De NERF Mega Thunderbow is voorzien van een enorm slim mechaniek dat de kracht van de werparmen gebruikt om de dikke pijlen weg te schieten. Het wapen weet zelf welke pijlen al verschoten zijn en zal zo iedere keer slechts één pijl verschieten. Dit hebben ze echt heel slim in elkaar gezet.

NERF-Mega-Thunderbow Detail

Het laden van nieuwe pijlen doe je simpelweg door ze in de vijf gaten van de Mega Thunderbow te duwen. Mis je er één, dan houdt de Mega Thunderbow daar netjes rekening mee.

Mega Darts

De pijlen van de Mega Thunderbow (Mega Darts) zijn gemaakt van foam met een rubber kop. Door een paar slimme gaten maken ze een fluitend geluid wanneer je ze wegschiet.

NERF-Mega-Thunderbow Darts

De Mega Thunderbow kan in theorie 33 meter ver schieten en kennelijk weten de pijlen goede verstopplekjes te vinden. Na mijn eerste speelsessie in de tuin was ik er al twee permanent kwijt. Gelukkig zijn deze pijlen per tien bij te kopen en dat is ook zonder verlies van pijlen wel te adviseren zodat je gewoon lekker door kunt knallen.

Nerf-Mega-Darts

De ervaring

De kinderen waren enorm enthousiast over de Mega Thunderbow. Hoewel je pijlen tot 33 meter ver kunt schieten, gaven de kinderen aan dat 25 meter de maximale afstand is waarop je nog gemakkelijk kunt richten.

Enkelen waren wel minder enthousiast over de pees van de boog. Deze schuurt nogal makkelijk langs de binnenkant van de arm. Net als bij het echte boogschieten is het belangrijk voor gebruikers om bij de arm waarmee je de Mega Thunderbow vasthoudt, de elleboog naar buiten te draaien. Doe je dat, is er niets aan de hand.

Conclusie

De Mega Thunderbow is geen speelgoedwapen met veel munitie, maar daar staat tegenover dat de pijlen behoorlijk ver gaan en erg goed te richten zijn. Onze testers hadden hier erg veel plezier mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.