Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Modern Family seizoen 5 (DVD)

De sitcom over generatieverschillen en culturele misverstanden in Amerika is terug met een vijfde seizoen. Ik heb het over Pritchett-Dunphy familie in de serie Modern Family die sinds afgelopen maand in de winkel ligt.

In Nederlijk blijven we achterlopen op de VS, waar inmiddels het zesde seizoen te zien is. Toch lijkt dit vijfde seizoen het seizoen te worden waar de serie tegen een enorm probleem aanloopt. De oude man met zijn jonge, Latijnse trophy wife, het gezin waar de vrouw duidelijk de broek aan heeft en het homosexuele echtpaar dat een kind adopteert lijken een beetje uitgespeeld te raken. Hierdoor lijkt de serie in haar vijfde seizoen een beetje door de verhalen te geraken.

Wat blijft er dan over? Genoeg om van te genieten. Al zijn de opmerkelijke verhaallijnen vrijwel afwezig in dit vijfde seizoen, de serie staat iedere aflevering toch weer bol van de grappen over deze stereotypen. De enige uitzondering op de regel is wanneer Gloria (Sofia Vergara) een mannelijke nanny inhuurt en haar zoon Manny (Rico Rodriguez) en man Jay (Ed O’Neill) worden geforceerd om gezonder te leven. Iets dat beiden niet aan staat.

Extra’s

De DVD’s van Modern Family seizoen 5 zijn weer aangevuld met de nodige extra’s. Het gaat vooral om behind the scenes materiaal. Zeker leuk voor de fans van de serie.

Conclusie

In seizoen vijf zwakt de voorheen briljante comedy enorm af. De verhalen in de afleveringen zijn weinig verrassend of opzienbarend. De grappen blijven in overvloed aanwezig en grappig, maar ik hoop dat de serie zich in het zesde seizoen weet te herpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.