Arjan Olsder
Arjan Olsder

Binnenkort bepaalt IBM wat jij nog kan koken

IBM is gestopt met laptops en servers, maar zit niet stil. IBM is natuurlijk het brein achter de Watson supercomputer en daar zijn ze nu onder anderen bezig met het bereiden van voedsel. Say what? Inderdaad. Één van de bekendste supercomputers heeft er een hobby bij.

IBM noemt het nieuwe concept van Watson cognitief koken. Tijdens het Food Valley evenement in Arnhem liet Onno Kokmeijer (Ciel Bleu Restaurant – Hotel Okura) ons proeven wat deze toekomst brengt. Bijzondere combinaties van ingrediënten en bereidingen.

Hoewel we het allemaal hebben over koken als een kunst, is het vooral een chemisch proces met moleculen en reacties. IBM’s Watson heeft enorme hoeveelheden data over voedingsstoffen geanalyseerd waardoor de machine kan voorspellen wat de uitkomst van een receptuur zal zijn.

Hoewel het nu nog vooral iets is voor de horeca, kan deze technologie een enorme impact hebben op hoe we in de toekomst met etensresten in onze koelkast omgaan. Op basis van wat je nog in huis hebt, zou deze IBM dienst jouw een gepast recept kunnen aanbieden en daarmee zou iedereen een topkok kunnen worden.

https://www.youtube.com/watch?v=EWF4sC5wuqs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.