Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nieuwe uitvoering Google’s Chromecast op komst

Google’s Chromecast lijkt in vrijwel ieder land waar de gadget beschikbaar komt een enorm succes te worden. Vreemd is dat natuurlijk niet, want voor weinig geld voeg je een extreem simpele mediaplayer aan je TV toe.

De huidige generatie van de Google Chromecast werkt op WiFi 2.4 GHz b/g/n. Nu is WiFi nog steeds niet het beste platform voor HD streams en is de bandbreedte van 2.4GHz nog wat beperkt. Google heeft bij de FCC een aanvraag voor een nieuwe versie ingediend. Deze nieuwe versie gaat wel over ondersteuning voor 5GHz beschikken.

Het ontwerp van de nieuwe Chromecast lijkt ongewijzigd ten opzichte van het origineel. Of de Chromecast echt een andere naam krijgt is onbekend. Het kan best zijn dat Google de nieuwe uitvoering als een ‘MKII’ door het leven laat gaan (ofwel, een revisie van het origineel).

Dit betekent ook dat Google nog niet denkt over een LAN aansluiting voor de Chromecast. Dit is ook niet heel vreemd gezien Google zelf met de Nexus Player komt. Een volledige Android mediaplayer die wel ondersteuning biedt voor dual-band WiFi en LAN. Daarmee komt de Chromecast, net als ChromeOS, naast het grote Android te draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.