Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Honor komt met de Honor 6 naar Europa

Honor is al groot in Azië, maar gaat het ook hier proberen. Het tweede merk van Huawei maakt, overigens net als Huawei, Android smartphones met goede specs, tegen een relatief lage prijs. De Honor 6 is het toestel dat Nederland moet gaan overtuigen van de kwaliteit die het merk te bieden heeft.

De Honor heeft natuurlijk een door Huawei zelf ontwikkelde Kirin chipset meegekregen en wel de Kirin 920. Deze is uitgerust met een octacore processor bestaande uit vier A15 en vier A7 cores in een big.little opstelling. Hierbij draaien de wat langzamere A7 cores op het moment dat het toestel niet veel te doen heeft waardoor de accu niet al te snel leeg loopt. Wanneer je dikke games gaat spelen, zullen de A15 processors gaan draaien. Deze krijgt 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslag.

Honor-6-Zwart

Ook interessant aan deze chipset is de aanwezigheid van de Mali-T628MP4 GPU. Over het algemeen moeten gamers met Chinese telefoons genoegen nemen met een Mali-450 MP processor. De specs van de Mali-T628MP4 zijn beduidend beter. De Mali-T628MP4 bevat vier cores en is ook in de Samsung Galaxy Note 3 en Galaxy S5 te vinden, al heeft Samsung voor een model met 6 cores gekozen.

De snelle 4G LTE Cat6 chipset is ideaal voor het maken van 4K opnamen en daarvoor krijg je bij de Honor 6 twee camera’s. 13 megapixel achter en nog eens 5 megapixels voor om selfies mee te schieten. Ook hier zien we weer de roots van Huawei terug. Wanneer je twee keer op de volume-omlaag knop drukt, start de camera app niet alleen, maar zal hij ook meteen een foto nemen. Dit om te voorkomen dat je mooie momenten mist.

Honor-6-Zwart-Display

Hoewel de naam Honor 6 wellicht anders suggereert, krijg je in dit toestel een 5 inch 1920×1080 (Full HD) display.

Beschikbaarheid

De Honor 6 ligt vanaf vandaag in de winkel voor €299,99. Een zeer scherpe prijs ten opzichte van de specs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.