Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Honeywell’s Round Connected gaat de strijd aan met de Nest

De goudgele plastic thermostaat kennen we natuurlijk allemaal. Sinds 1956 weet het rondje menig huiskamer met de CV te bedienen, om later te worden opgevolgd door een witte variant met LCD display. Inmiddels heeft Honeywell ook de Round Connected bedacht. Een variant op de round die connected functies bevat.

Qua uiterlijk in de Round Connected de standaard CV bediening die we al jaren kennen, maar nu kan hij net iets meer. Zo kun je de bijbehorende app gebruiken om de Round Connected te programmeren en op afstand te bedienen. Verder zijn er sneltoetsen om bijvoorbeeld de verwarming uit te schakelen of de CV in de eco stand te zetten. Door deze besparingen zou de overstap op de Round Connected met een jaar terugverdient moeten zijn.

Round Connected vs. de Nest

De Round Connected lijkt qua functies op de welbekende Nest, maar is een flink stuk goedkoper. Je mist natuurlijk het mooie kleuren LCD display, maar ook qua connectivity met andere elektronica in huis heeft Nest een enorme voorsprong. Of Honeywell ook zo ambitieus is met de Round Connected gaan we in de komende maanden merken.

Hoe zit het dan met de Anna? Daar zal de Round Connected wel een directe concurrent zijn. De Anna is een stukje duurder en mist op dit moment ook connectiviteit met andere elektronica. Daar staat tegenover dat het team achter Anna ons al wel heeft laten weten de samenwerking met andere elektronica te ambiëren. De Round Connect is dus vooral een instapmodel.

Beschikbaarheid

De Round Connected van Honeywell past op alle CV’s en is vanaf deze maand verkrijgbaar vanaf €149.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.