Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Case Logic Reflexion Crossbodytas (DSLR cameratas)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi materiaalgebruik
  • Een zee aan ruimte
  • Slim scharnier in het hoofdvak
  • Staat stabiel
  • Draagt zeer prettig

THE BAD

  • 13"Laptopvak is wel heel erg beperkt tot het formaat van een MacBook
  • Hier en daar kan nog slimmer met de beschikbare ruimte gewerkt worden

Afgelopen jaar won Case Logic met haar Reflexion crossbodytas een Reddot Design Award. Niet vreemd, want met het materiaalgebruik is dit zonder twijfel één van de mooiere tassen die ik tot nu toe heb mogen testen. En bovenal is het een tas die handig in elkaar blijkt te zitten.

Unboxing

Case Logic levert de Reflexion crossbodytas met een verwijderbaar cameracompartiment en een lensdoekje om je camera schoon te houden. Lekker compleet dus.

Het cameracompartiment

Het cameracompartiment biedt ruimte aan een DSLR zonder battery grip. Nouja, die kun je wel plaatsen, maar dan steekt de camera uit en de grip zal nauwelijks beschermd zijn. Het is aan jou dus.

Case-Logic-Reflexion-Crossbodytas-Camera

Verder biedt het compartiment ruimte aan een extra zoomlens en, als deze niet al te breed is, een externe flitser. Helaas neemt het camera compartiment niet de hele breedte van de tas in beslag, maardoor je wel ruimte hebt om meer lenzen mee te nemen, maar dan de bescherming van die extra lenzen mist. Een gemiste kans als je het mij vraagt.

Het hoofdcompartiment

Heb je het cameracompartiment niet in de tas zitten, dan biedt de Reflexion crossbodytas een zee aan ruimte voor grote objecten en eventueel om complete ordners mee te nemen. Voor de student die in het weekend graag fotografeert zal de Reflexion crossbodytas dan ook een ideale tas zijn voor iedere dag.

Case-Logic-Reflexion-Crossbodytas-Hoofdvak

Achter een rits zit een vak voor een paraplu of kleine accessoires. Aan de rugkant van het compartiment zit een dikke, gevoerde sleuf waar je een laptop in kan stoppen. Een 13 inch MacBook gaat er strak in, maar bij een 13 inch Windows laptop hangt het allemaal af van de bezel om je scherm. Mijn Asus ultrabook bleek net een centimeter te breed voor het compartiment waardoor ik die in de praktijk in het hoofdvak stop. Wil je een 13 inch Windows laptop in de tas steken, ga dan naar een verkooppunt en probeer even of het past.

Rits voor

Tussen het hoofdvak en de voorflap zit een rits. Met een beetje buigen kun je hier tijdschriften in kwijt, of natuurlijk handleidingen van jouw fotoapparatuur. Je kunt hier snel en gemakkelijk bij.

Case-Logic-Reflexion-Crossbodytas-Monopod

De Flap

De flap kent zelf ook weer een klein compartiment. Als je een gebruiken bent van een SmartWatch of SmartBand, kun je hier je telefoon mooi kwijt. Je pol trilt immers wanneer je een gesprek ontvangt en jouw telefoon schuif je met het grootste gemak uit de flap.

Onder de flap

Voor al je pennen, visitekaartjes, fotokaartjes, laadkabeltjes en ander klein grut zit nog een flink compartiment onder de flap. Dit is enigszins flexibel in te delen. De lussen van de drukknopen die de flap vasthouden zouden ook gebruikt kunnen worden om een monopod aan de tas te bevestigen, maar de modellen die ik hier in huis heb pasten helaas niet.

Case-Logic-Reflexion-Crossbodytas-Voorvak

Materiaalgebruik

Case Logic heeft de Reflexion crossbodytas van polyester gemaakt en heeft duidelijk kosten nog moeite gespaard om het materiaal er goed uit te laten zien. Heel wat anders dan het glanzende nylon wat we in de meeste gevallen tegenkomen.

Ook is de keuze op zwarte kwaliteitsritsen gevallen in combinatie met stevige knopen. Hierdoor gaat de tas niet al te gemakkelijk open waardoor je zakkenrollers minder kansen geeft om je tas leeg te halen.

Het hoofdcompartiment is bovendien ook nog eens voorzien van een dubbel scharnier waardoor de tas opent als een dokterstas. Dat is wel zo handig, want zo kun je jouw camera er snel en simpel uit halen. Het frame van het scharnier helpt de tas bovendien in vorm te houden waardoor dezen iet snel omvalt. Het scharnier is wat mij betreft ook één van de meest belangrijke features ten opzichte van andere messenger bags waar je camera’s in kan vervoeren.

Case-Logic-Reflexion-Crossbodytas-Riem

De onderkant van de tas is van een soort rubber gemaakt waardoor de tas veel grip heeft wanneer je hem op een niet-egaal oppervlak plaatst. Hij zal dus niet snel wegschuiven. Bovendien hebben wij hem de hele zomer van beurs naar beurs meegesleept en blijkt de onderkant van de tas zeer slijtvast te zijn.

De schouderband is van dezelfde materialen als autostoelriemen gemaakt en is daardoor lekker flexibel. Hij is schuin geplaatst om zo meer draagcomfort te bieden. Natuurlijk zit er ook nog een verschuifbaar stuk padding op zodat je geen striemen in je nek krijgt.

Conclusie

Voor 13 inch laptops is het laptopvak in onze ervaring net iets te smal en dat is jammer. Het zou mooi zijn als Case Logic hier meer speling had aangehouden voor non-Apple ultrabooks en laptops. Ook had Case Logic de ruimte voor het cameracompartiment van mij beter mogen benutten dan het nu doet, al zal niet iedereen zoveel spullen hoeven mee te nemen. Of dit in jouw situatie echt problemen zijn, is natuurlijk maar de vraag.

Op deze twee punten na valt er eigenlijk niets slechts over de Reflexion crossbodytas van Case Logic te zeggen. De tas ziet er mooi uit, voelt degelijk aan en is stevig. Het gebruik van een scharnier in het hoofdcompartiment is simpelweg geniaal en laat zien dat Case Logic met een innovatieve cameratas te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.