Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Logitech kondigt de Orion Spark G910 aan. S’werelds meest geavanceerde toetsenbord?

Volgens Logitech zou dit het meest geavanceerde gamingtoetsenbord van de wereld moeten zijn. Waarom? Dat lees je natuurlijk hieronder!

Logitech G910 Orion Spark RGB Mechanical Keyboard, dat is zijn volledige naam. Dit toetsenbord zou 25% sneller acties uit kunnen voeren, intelligente verlichting en en zeer lang mee gaan.

Hier is wat Vincent Tucker, president van directteur van Logitech gaming  business group, erover te zeggen heeft: “Dit toetsenbord is het resultaat van jarenlange ontwikkeling door ons engineering-team. We hebben de feedback van gamers en e-Sports-teams meegenomen bij de ontwikkeling van een nieuwe generatie mechanische toetsen, het team was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een toetsenbord dat de game-ervaring daadwerkelijk verbetert. Orion Spark voorziet hierin.”

Ikzelf ken Logitech al van kinds af aan. Altijd een degelijk merk die in elke prijsklasse producten had zitten waarop je kon vertrouwen als het om kwaliteit en duurzaamheid ging.

Maar goed, weer over op dit toetsenbord. Door Romer G toetsen te gebruiken hebben de toetsen een nauwkeurigheid van 1,5 mm. Juist in deze gevoeligheid ligt de winst waardoor je 25% sneller kan werken dan met een andere gemiddeld toetsenbord. Ook qua duurzaamheid heeft Logitech dit toetsenbord “build to last” gemaakt. De toetsen zouden wel 70 miljoen toetsenaanslagen kunnen handelen en daarmee zo’n 40 procent langer meegaan dan een doorsnee toetsenbord.

logitech g910 normal

Verlichting en macro’s

Ook dit toetsenbord heeft ingebouwde verlichting in de toetsen. Je kunt er tot 16,8 miljoen kleuren mee maken. Je kunt zelf je hele toetsenbord customizen, je kunt rijen toetsen of individuele toetsen een kleur geven om het voor jezelf makkelijk te maken welke codes of marco’s je erachter hebt gestopt. Erg handig wanneer je zeer snel meerdere commando’s wilt uitvoeren met één druk op een toets. Over macro’s gesproken. Zoals je wellicht al op de afbeelding hebt gezien heeft dit toetsenbord enkele extra toetsen waaronder links 9 G macrotoetsen. Lekker makkelijk om onder die toesten programma’s te laten opstarten, bepaalde acties in games te doen of hoe jij het ook wilt. Daar zijn die toetsen wel erg handig voor want je hoeft macro’s niet onder te brengen in je standaard toetsenbordtoetsen.

Linksboven zijn er enkele toetsen die fungeren als profieltoetsen. Er kunnen drie profielen in het toetsenbord worden opgeslagen zodat je meerdere instelling kunt hebben. Handig als je voor meerdere games macro’s gebruikt, dan hoef je niet steeds je toetsenbord opnieuw te configureren. Met één druk op de knop zit je in het gewenste profiel.

Wat dit toetsenbord nu echt uniek maakt

Ik heb het beste voor het laatst bewaard. Waarom? De spanning een beetje opbouwen! In dit toetsenbord zit namelijk software, Arx Control,  waarmee je je smartphone kan koppelen. Je smartphone kan dan in-game data, belangrijke systeemprestaties en mediabeheerinformatie binnen krijgen. Logitech heeft de software open source gemaakt zodat ontwikkelaars er apps voor kunnen ontwikkelen voor bij hun games. Zo is Valve al aan het kijken of ze Steam erin kunnen integreren  en natuurlijk hun games! Bij de Orion Spark zit ook een telefoonhouder die je in het midden van je toetsenbord vast kunt klikken. Dat ziet er dan ongeveer zo uit!

logitech g910 mobile

Dan wil je vast ook wel weten wanneer dit toetsenbord de markt op komt. Dat is begin november voor een adviesprijs van €179,99. Voor meer informatie bezoek de Logitechsite.

https://www.youtube.com/watch?v=6t-E4vpQ5cU

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.