Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: WD lanceert de draadloze My Passport Wireless harddrive

WD komt vandaag met de My Passport Wireless, een drive die het antwoord zou kunnen zijn op de Wireless Plus drive waar concurrent Seagate eerder dit jaar mee kwam. Hoe dan ook, het is de eerste passport voor onderweg geworden.

WD heeft de My Passport Wireless van een USB 3.0 poor voorzien om hem te laden en om data met hoge snelheden uit te kunnen wisselen. Voor een hoge snelheid onderweg beschikt de My Passport Wireless over WiFi 802.11n. De drive kan met acht gelijktijdige gebruikers overweg en houdt het maximaal 20 uur uit.

Hoewel WD op de persfoto een SD kaart naast de drive laat zien, lijkt het er niet op dat de My Passport Wireless over een SD slot beschikt. Een gemiste kans als je het mij vraagt. Het zou immers ideaal zijn als je SD fotokaartjes snel kunt back-uppen naar deze drive

Beschikbaarheid

Er komen twee uitvoeringen van de My Passport Wireless. De 1TB uitvoering gaat €159,99 kosten. De 2TB uitvoering gaat voor €199,99 weg.

Eén reactie

  1. Het apparaat heeft inderdaad aan de zijkant een ingang voor een SD-kaartje. Jouw wens is dus meteen in vervulling gegaan … 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.