Zeeman Albert
Zeeman Albert

GoPro Hero4 en budget GoPro binnenkort beschikbaar

GoPro is inmiddels synoniem aan het begrip action camera. Maar er zijn veel kapers op de kust. Sony heeft een hele fraaie nieuwe kleine versie van de AS100; de AZ1. Rollei heeft een super kleine camera de Ad-Eye en iSaw komt met een 360 graden camera. GoPro moet dus wel met een nieuwe versie komen en nu is het dan officieel. Eind deze week is de GoPro Hero4 te bestellen. Er is nu ook een budget versie.

camera_product_blackDe GoPro Hero3 was de eerste action camera die 4K of UltraHD kan filmen. De nieuwe Hero4 komt in twee uitvoeringen; Silver en Black. De Black is de top versie. De camera kan meer frames per seconden vastleggen en beschikt over een snellere processor om die grote hoeveelheid data op te slaan. De gevoeligheid is nu bij duisternis veel beter om zonder ruis vast te leggen wat het oog ziet. De makers beloven dus beter en breder beeld, beter geluid en dat allemaal in hetzelfde kastje. Er moet wel nog steeds een behuizing om de camera voor waterdichtheid. De grootste vernieuwing is de functie om met een knop een moment tijdens het filmen te markeren. In de video bewerkingssoftware is dan een marker te zien. Zo weet je snel welke dertig seconden van die twee uur fietsrit écht interessant waren.

HERO4_Silver_Feature_0De Silver editie is vergelijkbaar met de beste huidige GoPro Hero3 zonder 4K video. De vormfactor is echter gewijzigd. In hetzelfde kastje zit nu een beeldschermpje. Erg handig om direct te zien wat je filmt en nu zijn bovendien de instellingen met het aanraakgevoelige scherm te bedienen. De iSaw Extreme had deze functionaliteit al en bleek daardoor in de testen erg handig in gebruik. Ook deze nieuwe Hero4 heeft de slimme functie om momenten tijdens het filmen te markeren.

CHDHA-301_main1GoPro krijgt vooral aan de onderkant van de markt veel concurrenten die tussen de 100 en 200 Euro ronduit prima actie camera’s bieden. Daar moet een einde aan komen als het aan GoPro ligt. Iedereen verdient een goede actie camera en dus is er nu ook een budget Hero. Voor 125 Euro kan je al een echte GoPro bezitten. Hoe goed deze is kunnen we hopelijk spoedig melden zodra wij een review unit ontvangen.

Specs zeggen niet alles, hebben wij in de diverse tests gemerkt. GoPro’s filmen erg fraai beeld, maar de waterdichte behuizing van de Ion camera’s en de fraaie vormfactor en puike beelden van de Sony camera’s zijn echt geduchte alternatieven. Voorlopig is voor velen een GoPro een veilige keuze, maar de vraag is of deze nieuwe modellen dat sterke verkoopargument kunnen behouden. Stay tuned..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.