Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook Shuttle gaat Android mediaplayers bouwen, maar dan anders

Shuttle zet haar Android kastjes namelijk in de markt als zijnde Android computers en daarmee als alternatief op de Chromebox van HP. De Shuttles bevatten verder een aantal bijzondere eigenschappen.

De Shuttle DSA2LS is de eerste Android PC van Shuttle en draait op een 1GHz dual-core processor met 1GB aan DDR3 werkgeheugen. Voor de interne opslag is 4GB aanwezig. Via de SD poort kan je maximaal 64GB bijplaatsen. De DSA2LS draait nog op Android 4.2.2.

Er zijn 4 USB 2.0 aansluitingen waarvan één USB OTG poort. Bijzonder is de aanwezigheid van een COM poort. Verder bevat het kastje een LAN aansluiting (je kunt ook via WiFi net internet op), een 3,5mm audio uitgang en zowel een HDMI als VGA aansluiting. Overigens kun je daadwerkelijk twee monitoren tegelijk met deze oplossing aandrijven. Daarmee lijkt Shuttle ook de markt voor digital signage aan te willen spreken.

Shuttle-DSA2LS-Intern

De buitenmaat van de DSA2LS meet 14,2x19x3,5 centimeter. De behuizing is van staal en heeft een VESA mount zodat je hem achter een monitor kunt schroeven.

Shuttle-DSA2LS-Back

Hoewel de specs van de DSA2LS niet heel indrukwekkend zijn, is de prijs met €131 ex BTW stevig. Het is dan ook vooral de mogelijkheid om twee monitoren aan te sluiten wat opvalt en daarmee lijkt Shuttle zich niet helemaal op de thuisgebruiker te richten. Merken als Minix en Ugoos zetten hun high-end modellen immers voor een vergelijkbare prijs neer, maar leveren steviger specs en accessoires mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.