Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft’s Hyperlapse technologie maakt GoPro filmpjes een stuk interessanter

Tegenwoordig kost het relatief weinig moeite om een actioncam op een helm te zetten en te filmen wat je ziet. Het resultaat is vaak horten en stoten. Wanneer je de opnamen versnelt (time-lapse) blijft er vaak nog minder van over. Microsoft’s Hyperlapse lijkt dan de ultieme beeldverbeteraar.

Om een idee te krijgen van het waanzinnige effect van Hyperlapse, check eerst even dit filmpje ter vergelijking;

Wat microsoft feitelijk doet is dat al het beeldmateriaal wordt geanalyseerd om zo een soort van 3D beeld van de omgeving neer te zetten. Binnen die 3D omgeving, probeert Microsoft te bepalen hoe jij hebt bewogen. Daarna worden die paden eigenlijk rechtgestreken en worden ontbrekende beelden bijgemaakt op basis van de enorme hoeveelheid beeldmateriaal die aanwezig is. Check dit filmpje voor de uitleg;

Voorlopig kun je deze Hyperlapse software nog niet kopen. Een filmpje van 10 minuten heeft namelijk tot 300 uur nodig om goed berekend te worden. Het feit dat Microsoft de techniek al wel laat zien is een teken dat ze voldoende vertrouwen hebben dat ze als eerste de markt op kunnen komen. Dat zou maar zo over een jaar al kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.