Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

ProboX2 EX is een 4K Android mediaplayer met een bijzondere afstandsbediening

Android mediaplayers worden volwassen. Onlangs zagen we al prachtige modellen van Ugoos en Minix voorbij schuiven. De nieuwe ProboX2 moet het beste van beide werelden brengen en probeert bovendien te vernieuwen met haar Remote+ afstandsbediening.

Het exterieur van de ProboX2 EX doet sterk denken aan dat van de Minix mediaplayers. Vooral door de dual-band (2.4GHz+5GHz) antenne aan de kast. De standaard afstandsbediening lijkt hetzelfde fijne model als bij de Ugoos Android mediaplayers. Daarom krijg je ook de Remote+, welke meer aan een klassieke gamepad doet denken en dat maakt mij in ieder geval erg nieuwsgierig.

Probox2-EX-RemotePlus

Onder de motorkap ligt een Cortex A9 processor die op maximaal 2 GHz draait in combinatie met 2GB aan DDR3 werkgeheugen. Deze wordt aangevuld door een octo-core Mali-450 GPU voor het zwaardere grafische werk. De combinatie zou weinig moeite moeten hebben om 4K videobeelden te decoderen en op het scherm te zetten.

Je krijgt 16GB aan eMMC opslagruimte, wat lekker snel en veilig is. ProboX2 EX draait daarnaast Android 4.4 KitKat met een eigen interface die geoptimaliseerd is voor gebruik met de afstandsbediening. Door de ingebouwde bluetooth 4.0 ondersteuning, werkt de Android mediaplayer samen met de nieuwste gadgets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.