Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: Grillcomb

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg handige manier om te spiesen
  • Goed schoon te maken
  • Herbruikbaar

THE BAD

  • Nog veel te duur

Het is vrijdag en het zonnetje schijnt. Hier gaat vanavond de BBQ dan ook zeker aan, maar niet meer zonder de Grillcomb. Een nieuw type spies dat nieuwe mogelijkheden biedt voor de liefhebber van de grill.

Het idee

Spiesjes zijn lekker, maar het net rijgen en egaal laten bruinen van vlees, vis en groenten kan een enorme klus zijn. Zeker wanneer je de spies draait en losse onderdelen op de spies niet meedraaien. Daarnaast moet je bij houten spiesen altijd op tijd de stokjes voorweken om te voorkomen dat ze verkolen terwijl metalen spiesen enorm heet worden.

Dat temperatuurprobleem lost de Grillcomb helaas niet op, maar voor zo ongeveer al het andere ongemak, lijkt de Grillcomb ideaal.

Design

De Grillcomb is namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, een grote metalen kam. Je gebruikt de tanden om vlees, groente en vis aan te spiesen. Hoewel vlees heel iets meer vocht kan verliezen, voorkomt dit ook dat dingen als tomaatjes uit elkaar spatten wanneer je ze serveert.

Grillcomb-Los

Door de platte, brede handvaten van de Grillcomb, is het geheel ook gemakkelijk te draaien. Natuurlijk wel met een tang of grijper, want het handvat kan flink heet worden.

Gelukkig koelt het metaal ook weer lekker vlot af waardoor je de Grillcomb al snel weer van een verse lading vlees en groenten kunt voorzien.

Materiaal en schoonmaken

Het produceren van een Grillcomb is een koud kunstje. De Grillcomb is gemaakt van 18/8 RVS plaatstaal. Het is dus gewoon stanswerk. Door de simpele vorm en het sterke materiaal is de Grillcomb wel bestand tegen hoge en lage temperaturen. Het invriezen van ongebruikte spiesen is dan ook geen enkel probleem.

Grillcomb-Actie-1

Ook bij het schoonmaken blijft er vrijwel geen residu achter op de spiesen. Zelfs niet als ik ze bewust heb laten aanbranden. Ze kunnen ook gewoon de vaatwasser in.

Beschikbaarheid

Het enige nadeel van de Grillcomb is eigenlijk de prijs van deze slimme spies. Zelfs in een tweepersoons huishouden, zijn twee spiesjes snel op en je wilt toch voorral lekker doorgrillen. Met andere woorden, je wilt een aantal spiesen klaarleggen en dan is €14,95 voor twee stukjes plaatstaal wel heel duur. Het zou me dan ook niet verbazen als we snel namaak gaan zien. Het proces is de simpel en het materiaal te goedkoop. Voor €14,95 zou ik minimaal 4 spiesen in een verpakking willen zien.

Grillcomb-Packshot

Conclusie

Het komt niet vaak voor dat ik commentaar heb op de prijs van een produt. Zeker niet wanneer het om een dergelijk lage prijs gaat. Hoewel ik echt enorm veel plezier van de Grillcomb heb, zou ik tegen de huidige prijsstelling zelf de aankoop niet overwegen. Simpelweg omdat ik voor mijn gezin meteen een stuk of 8 van deze spiesen zou willen hebben en dan praat je al over €119,60. Even wachten dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.