Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Odd Thomas (Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goede verhaallijn
  • Goede cast

THE BAD

Zoals zijn naam al doet vermoeden, is Odd Thomas een vreemde jonge. Hij leeft in een kleine stad in de VS, waar hij in de plaatselijke Diner werkt. Als kok komt hij dagelijks met verschillende mensen in aanraking en daar ziet hij bijzondere dingen. Hij zit geesten.

Dat is niet het enige dat vreemd is. De plaatselijke politie maakt namelijk ook graag gebruik van Thomas. Doordat hij geesten ziet, kan hij voorspellingen doen over moordzaken die maar lastig zijn om op te lossen. Toch zijn het niet alleen goede geesten die hij ziet. Hij ziet ook andere geesten. Geesten die als aasgieren om mensen heen hangen. Mensen die op het punt staan om te sterven.

Op een dag ontmoet Thomas een persoon in zijn diner die wel heel veel van deze slechte geesten om zich heeft verzameld. Odd Thomas verwacht dan ook een enorme ramp en gaat op onderzoek uit. Kosten wat het kost, probeert hij deze ramp te voorkomen. Gelukkig staat hij er niet alleen voor. Zijn vriendinnetje kent zijn gave ook en probeert hem te helpen waar ze kan. En dat blijkt enorm lastig.

De rol van Odd Thomas wordt vertolkt door Anton Yelchin die we kennen uit Star Trek terwijl de bekende Willem Dafoe (van Spier-Man) zijn tegenspeler is. Qua cast zit Odd Thomas dan ook goed in elkaar.

IMG_9498

Conclusie

Films over doden en geesten worden over het algemeen al snel in het horrorgenre getrokken. Toch valt dit in het geval van Odd Thomas enorm mee. De film zweeft qua gevoel een beetje tussen actie en thriller in. Het verhaal waarmee de regisseurs spelen is vooral interessant om te zien en stelt Thomas voor interessante kwesties. Dit maakt Odd Thomas een film die je bijblijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.