Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google lijkt toch met Android TV te komen

Dat Google TV een flop was, bleek al vroeg na de lancering van het speciale Android platform. hardwarepartner Logitech trok zich toen wel heel snel terug. Inmiddels lijken er vrijwel geen Google TV apparaten meer te worden gemaakt, terwijl we wel steeds meer Android mediaplayers zien.

De Android Mediaplayers blijken enorm populair, maar hebben ook een enorm probleem. Ze draaien allemaal op de tablet versie van Android en die interface is geoptimaliseerd voor touchscreen gebruik.

Om toch grip op de markt te krijgen, lijkt Google zich nu toe te gaan leggen op Android TV. Die naam verscheen al eerder bij ontwikkelaars in beeld, maar in Juni moet het Android TV toch echt openbaar worden gemaakt. op 25 juni organiseert Google namelijk het I/O evenement in de VS en dat is altijd het moment dat Google nieuwe diensten groot kan aankondigen.

Hoewel het goed nieuws is dat Google met een voor de TV geoptimaliseerde versie van Android komt, zijn fabrikanten als Ugoos en Minix ook al een tijdje bezig om de bestaande interface aan te passen. Daarnaast heeft Google de broncode van Google TV nooit echt vrijgegeven en ook de bijbehorende app store beperkt open gegooid. Het is dus maar te hopen dat Google met Android TV een liberaal beleid gaat volgen, anders is de kans klein dat Android TV wel groot gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.