Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple roept iPhoneladers terug

Apple heeft een terugroepactie gestart voor een lader die voor een langere periode bij de iPhone werd geleverd. Het gaat om een lader met modelnummer A1300 die 0,15 Ampère aan laadstroom kan aanleveren.

Het gaat dus om de platte ladertjes. Deze zijn mede herkenbaar door het grote, grijze CE-goedkeuringslogo en met modelnummer dat rechtsboven is geprint. Latere modellen (o.a. A1400) hebben een witte opdruk meegekregen.

De reden voor de terugroepactie is dat deze modellen last kunnen hebben van oververhitting. In zo’n geval kan de lader vlam vatten.

Apple geeft aan dat deze lader werd geleverd bij de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S. Wij kochten ons exemplaar echter gewoon bij de MediaMarkt, in een klein Apple doosje. De verkoop van de adapter is dus niet beperkt tot de iPhone alleen.

Opvallend is dan ook dat je de lader met iPhone mee moet nemen naar een iPhone winkel om deze om te kunnen wisselen. Wij zullen Apple om opheldering vragen.

2 reacties

  1. Ik heb twee A1300 laders maar heb de bijbehorende telefoons al lang weggegeven met laders, maar welke lader bij welke telefoon hoorde c.q. In welke periode is geleverd/gemaakt is niet na te gaan.
    Onzinnige aanpak van Apple.

  2. Ah ja, het oude vertrouwde credo van Apple: “Uw veiligheid is heel belangrijk, maar alleen als je onze te dure en verouderde technologie koopt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.