Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: Keizus Quadropod (Flexibel smartphonestatief)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Hoge flexibiliteit
  • Handige klip voor smartphones
  • Steviger dan verwacht

THE BAD

  • Enkel voor lichte camera's

We kiezen onze smartphones steeds vaker op basis van de kwaliteit van de camera. Toch hebben veel smartphones er moeite mee wanneer je de schemer in gaat en is het schieten van selfies beperkt tot je armlengte. De Keizus Quadropod lijkt dit op te lossen.

Unboxing

De Keizus Quadropod komt met een compacte handleiding. Er zit een clip op voor je smartphone of tablet. Deze clip kun je losdraaien en op een balhoofd van een echt statief plaatsen. Alleen deze klip is de aankoop al waard.

Keizus-Quadrapod-HTC-One-M8

Design

Als het om flexibele statieven gaat, is de Gorillapod misschien wel de bekendste. Wil je opvallen, moet je het anders doen. Dit is met de Keizus Quadropod duidelijk gelukt. Het statief is vormgegeven naar de mens waardoor je vier poten beschikbaar hebt om mee te werken.

Keizus-Quadrapod-Galaxy-S5

Deze vier poten maken het statief meteen multifunctioneel. Je kunt hem gemakkelijk ombuigen tot houder voor je smartphone of tablet. Handig wanneer je hem niet als statief gebruikt.

Creatief

De Keizus Quadropod stimuleert om creatief te worden. Met dit statief en de juiste gratis apps valt duidelijk meer plezier te beleven. Zo kun je de kop gebruiken om je smartphone te stabiliseren voor panorama’s. Door de extra stabiliteit is de kans op rekenfouten van je smartphone een stuk kleiner.

Keizus-Quadrapod-Galaxy-S5-Fles

Een andere leuke optie om mee te spelen is timelapse fotografie. Hiermee neem je om de paar seconden een foto en al deze foto’s plak je daarna aan elkaar tot een filmpje.

Stevigheid

Keizus geeft aan dat je Quadropod ook bruikbaar is voor compactcamera’s. Een leuke gedachte, maar dan moeten deze niet dikker zijn dan 1 CM. Je kunt hem tot ongeveer 12mm opendraaien, maar die speling heb je nodig om je camera eruit te kunnen halen.

De poten van de Quadropod maken allemaal gebruik van plastic balgewrichten. Het verbaasd me nog hoe enorm stevig Keizus dit heeft weten te maken. Zelfs na een avondje op de bank zitten en als een idioot hetzelfde beentje heen en weer te hebben gedraaid, ben ik nog enorm tevreden over de kwaliteit van de Keizus.

Ook qua stabiliteit gaat het behoorlijk goed, mits het gewicht niet te groot wordt. De makers geven aan dat de Quadropod prima met een tablet gebruikt kan worden, maar dat valt reuze mee. De zwaartekracht gaat al snel een probleem vormen.

Keizus-Quadrapod-Rollei-S50

Draai je de kop eraf, kun je overigens wel een action camera op de Quadropod plaatsen. Een goed voorbeeld hiervan is de S50 van Rollei. Hiervoor draai je de standaard kop van de Quadropod af en draai je de camera erop.

Conclusie Keizus Quadropod Statief

Ben je een echte smartphonefotograaf, dan is de Quadropod van Keizus een enorm leuke aanvulling op jouw uitrusting. Daarnaast kan de Keizus Quadropod ook een handige aanvulling zijn voor filmers met een actie camera. Bij mij zit hij dan ook al weken standaard in de tas.

Keizus-Quadrapod-Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.