Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Angry Birds Toons Seizoen 1 Deel 2 (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Heel veel korte cartoons
  • Gericht op jonge kijkers
  • Leuke extra's

THE BAD

Ik heb al heel wat reviews geschreven en dit is misschien wel de lastigste. Ik heb het over de review van Angry Bids Toons Seizoen 1 Deel 2. Niet omdat het niet leuk is, maar omdat het 26 piepkleine tekenfilmpjes zijn.

Als kind hing ik met grote regelmaat achter de TV. Ik kon echt genieten van korte tekenfilmpjes (ook wel shorts genoemd). Denk aan de korte filmpjes van Disney (o.a. Donald Duck), maar ook van Warner Bros (o.a. Road Runner). Kort en krachtig was het idee, maar dat past al lang niet meer in de moderne zenderprogrammering van vandaag de dag.

De mensen van Rovio wilden met het Angry Birds Toons project duidelijk oude tijden doen herleven. Natuurlijk op basis van hun eigen vogels en varkens. Het resultaat is een eerste seizoen met in totaal 52 korte tekenfilms. Allemaal duren ze ongeveer twee en een halve minuut en allemaal zijn het verhalen op zich. Heb je seizoen 1 dus nog niet gezien, dan kan dat prima hierna nog ;-).

Extra’s

Naast de grofweg 70 minuten aan tekenfilmpjes, staat dit tweede seizoen ook bol van de extra’s. Daarin krijgen we voornamelijk een blik achter de schermen bij het tot stand komen van de Toons. Omdat we het over old-school 2D tekenfilmpjes hebben is dat een fijne afwisseling op al het materiaal dat bij de moderne 3D animaties zit.

Een andere leuke bonus zit in de DVD hoes. Hier zit een code in die je in Angry Birds Friends kunt verzilveren. Zo krijg je een voorsprong in de game.

Angry-Birds-Toons-Unboxed

Conclusie

Angry Birds Toons Seizoen 1, Deel 2 bevat 26 kleine, maar fijne avontuurtjes om naar te kijken. Het geheel past mooi op één disc terwijl je toch een flinke hoeveelheid extra’s krijgt. Houdt wel in gedachten dat Angry Birds Toons voor alle leeftijden is. Verwacht dus geen bloedvergieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.