Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Gigaset Tablet 8″ (QV830)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • relatief veel tablet voor weinig geld

THE BAD

  • Beperkte kijkhoek op het display

Gigaset is een nieuwe speler op de markt van Android tablets. Met de 8 inch QV830 richt Gigaset zich vooral op de tablet gebruiker die een oplossing zoekt tegen een laag budget. De laagste prijs die wij voor deze tablet konden vinden was namelijk €139.

Unboxing

Met een Micro-USB kabel, een netstroom lader en een handleiding is de levering van de QV830 mooi compleet.

Gigaset QV830 Unboxing

Design

Qua design houdt Gigaset vast aan wat we kennen van haar DECT handsets. Een combinatie van zwart en chrome-achtig plastic. En natuurlijk voelt het geheel enorm stevig aan.

Specs

De QV830 beschikt over een quad-core 1.21 GHz processor met 1GB aan werkgeheugen. Je krijgt 8GB aan opslagruimte en de mogelijkheid om er een MicroSD kaart bij te prikken. Voor 3D graphics heeft Gigaset een PowerVR SGX 544MP op de chipset geprikt. Een magere GPU, maar wat verwacht je voor deze prijs?

De QV830 beschikt over WiFi b/g/n op 2.4GHz. Er is ondersteuning voor WiFi Direct. Met bluetooth 4.0 LE ondersteuning is de QV830 qua bluetooth lekker up to date.

Display

Het display heeft met 1024×720 een nette resolutie. Met 157 pixels per inch zullen filmliefhebbers niet gelukkig worden, maar de enigszins beperkte kijkhoek maakt dat ook niet heel wenselijk.

Geluid

De QV830 beschikt over één speaker. De geluidskwaliteit is niet om over op te scheppen, maar beter dan van andere budget tablets die ik recentelijk heb vastgehouden.

Camera

De QV830 is uitgerust met een 5 megapixel camera die op 720p kan filmen. De foto’s zijn warm, maar veelal onscherp. Gigaset lijkt gebruik te maken van de standaard camera app voor Android. Weinig bijzonderheden dus. Ik heb een aantal testfoto’s voor je.

Conclusie

Voor €140 mag je niet veel verwachten en dan heb je met de QV830 van Gigaset gewoon een heel goede tablet. Wil je echter meer dan een beetje websites bekijken en e-mail lezen, zou ik toch even doorsparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.