Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nieuwe TV aanbieder neemt HBO op in het basispakket

Met Sparql zijn we in Nederland weer een TV aanbieder rijker. Deze nieuwe TV aanbieder heeft de naam Sparql meegekregen en valt op doordat het de zenders van HBO in het basispakket heeft opgenomen.

Spaql is onderdeel van Cambrium, waar onder anderen Tweak.nl is ondergebracht. De nieuwe aanbieder is op dit moment dan ook alleen via het netwerk van Tweak leverbaar.

Sparql biedt haar diensten aan via een ‘Sparql Box’, een losse doos die je onder jouw platte TV mag plaatsen en gebruik maakt van een netwerkkabel in plaats van COAX. Om snel in het on demand aanbod te kunnen zoeken, levert Sparql een qwerty afstandsbediening mee. TV kijken met alleen de afstandsbediening van jouw TV is er bij Sparql dan ook niet bij.

Het basispakket van Sparql met HBO kost €23,95. Sparql biedt echter ook een Light abonnement aan waar HBO niet in zit. Dit kost €14,95 of negen euro per maand minder. Of HBO Go in het pakket zit is onduidelijk. De persvoorlichter van Cambrium is op het moment van schrijven helaas onbereikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.