Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Minix introduceert de Neo X8 en Neo X8s mediaplayers

Minix heeft dit weekend groot nieuws. De bouwer van Android mediaplayers heeft twee nieuwe modellen aangekondigd. Het gaat om de Minix Neo X8 en de Minix Neo X8s. Beiden lijken sterk op de Neo X7 en Neo X7 Mini en hebben externe WiFi antennes voor optimaal ontvangst.

Zowel de X8 als de X8s bevatten een nieuwe Amlogic chipset. De Neo X8 krijgt een Amlogic S802 terwijl de X8S is uitgerust met de Amlogic S802-H. Die laatste toevoeging zorgt ervoor dat de hardware in staat is om Dolby Digital en DTS signalen te decoderen. Krijg je dus een net iets leuker geluid uit je mediaplayer.

Minix-Neo-X7

Op deze chipset ligt een Cortex A9r4 processor. Hoewel Minix de snelheid niet heeft gepubliceerd, verwacht ik dat dit een quad-core 2.0GHz processor zal zijn. Deze krijgt voor games ondersteuning van een 8-core Mali-450MP GPU die naar verwachting op 600Mhz zal draaien.

Een ander belangrijk verschil zit hem in de antennes van de twee mediaplayers. De X8 bevat een 2.4GHz antenne terwijl de X8s over een dual-band antenne beschikt die ook gebruik maakt van de 5.0Ghz band. Dit is dezelfde antenne waar we veel plezier van hebben gehad in de Minix Neo X7.

Minix-Neo-X7-Zijkant

De nieuwe mediaplayers draaien op Android 4.4 KitKat. Ondersteuning voor HDMI is uitgebreid met HDMI-CEC zodat de mediaplayer de TV kan aansturen vanaf een enkele afstandsbediening. Verder vinden we ondersteuning voor Bluetooth 4.0 aan boord. De Neo X8 krijgt standaard 8GB aan opslagruimte terwijl de X8s 16GB krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.