Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Intel presenteert haar visie op hybride tablets in de klas

Terwijl de iPad scholen te maken krijgen met groeiende voor- en tegenstanders, presenteert Intel haar visie op hoe de tablet plaats krijgt in het moderne onderwijs. De nieuwe 2-in-1 is bruikbaar als tablet en laptop.

Daarmee laat de Intel Education 2-in-1 scholieren zowel snel informatie uitwisselen als zijnde een tablet als volledige verslagen uitwerken met behulp van het losneembare toetsenbord. Intel heeft met dit concept ook aan fanatieke rugzakwerpers gedacht. Het apparaat kan standaard een val van 70 centimeter overleven zodat ouders en scholen niet al te snel voor grote schades komen te staan. De Intel Education 2-in-1 is ook water- en stofdicht.

De Intel Education 2-in-1 is ook geschikt gemaakt voor IT onderwijs en bevat diverse sensoren waarmee onder anderen de temperatuur gemeten kan worden. Dit geeft leerlingen met interesse in programmeren veel mogelijkheden om vrij te experimenteren.

Als we naar de specs kijken, zien we dat de Intel Education 2-in-1 draait op Windows 8.1 met een Intel Atom Z3740D processor. Bovendien bevat het toetsenbord een extra accu om de totale werkduur met drie uur te verlengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.