Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Fissler’s Bionic koksmes hoeft nooit meer geslepen te worden

Een goed mes kost veel geld en vraagt wat onderhoud. In ruil geeft zo’n mes je een hoop snijdgemak waardoor je met meer plezier in de keuken werkt. Dit lijkt al jaren één van de constanten als je graag in de keuken staat. De Fissler Bionic moet deze constante doorbreken.

De Bionic is een mes dat namelijk niet meer geslepen hoeft te worden. Nu horen we deze claim regelmatig en dan met name op plaatsen als de markt en de huishoudbeurs. Het betreft dan in veel gevallen keramische messen. Het verhaal van Fissler lijkt een stuk beter in elkaar te zitten.

De onderzoekers van Fissler hebben namelijk naar het gebit van de bever gekeken. Een gebit dat altijd vlijmscherp en oersterk is. Door een combinatie van een zachte dentine kern en keihard glazuur slijten de tanddelen ongelijk waardoor deze scherp blijven.

Dit principe komt terug in het materiaalgebruik van Fissler. Het mes zelf is van chroom-molybdeen-vanadium staal, voorzien van een ultra-harde coating. Door deze mix van materialen slijt ook dit mes ongelijk af.

Het maken van deze messen is natuurlijk niet goedkoop. Sterker nog, het is handwerk. Voor de Nederlandse markt zijn maar 100 van deze koksmessen gemaakt en deze kosten €399 per stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.