Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Measy RC11 (Airmouse)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Ligt fijn in de hand
  • Alle belangrijke functies aanwezig
  • Werkt lekker precies

THE BAD

  • Batterijklep zit wel heel strak

Android op je TV is handig, maar hoe bedien je die het beste? Een Air Mouse is dan in veel gevallen een ideale accessoire. Measy maakt deze ook en een tijdje geleden ontvingen we de RC11 van ze.

Unboxing

Measy levert de RC11 met een USB dongle. deze zit in het batterijcompartiment verstopt. Neem je de RC11 een keert je mee op reis, kun je de dongle daar weer terugstoppen zodat je deze niet verliest. Handig!

IMG_8138

Ook zit er een handleiding mee, maar Android sticks en boxen zullen de stick meteen herkennen.

Design

Qua design heeft Measy de RC11 goed vormgegeven. Alle knoppen zitten aan de bovenkant en bevatten duidelijke prints. Daarnaast is er een duidelijke indicator van de batterijspanning.

IMG_8139

De knoppen zijn van rubber. Measy heeft ze zo gemaakt dat ze feedback geven in de vorm van een klik. Je krijgt dus een duidelijke indicatie of je de knoppen goed hebt ingedrukt.

IMG_8140

Gebruikservaring

Werken met een Air Mouse lijkt nog het meeste op de spelbesturing van de Wii. Door de groene knop ingedrukt te houden, verplaats je met beweging een muisaanwijzer op je TV. Hiervoor houdt je de afstandsbediening verticaal vast. Wil je gaan tikken, houdt je hem horizontaal. Doordat je de groene knop loslaag, zal de muis zich niet meer verplaatsen.

De knoppen van de RC11 zijn ronduit ideaal. Door de klikken die je hoort, krijg je feedback zonder dat je naar het toetsenbord hoeft te kijken. Ook de ruimte tussen de twee letterdelen is wel handig. Zo komen de duimen niet onnodig in botsing.

Measy-RC11-layout

Wat lastiger is, is het batterijklepje. Deze moet je met een schroevendraaier openen. Of je dit ook echt gaat doen om de USB dongle te bewaren, valt daarmee te betwijfelen.

Conclusie

De RC11 zit stevig in elkaar en voelt daarmee solide aan. De sensoren werken lekker precies en de beschikbaarheid van een volledig qwerty toetsenbord kan ik niet anders dan als heel prettig ervaren.

Eén reactie

  1. Ik heb heb hem ook en ik krijg het klepje er gewoon zonder schroevendraaier af. Ook hoef ik niet mijn vinger op de knop te houden, maar moet een keer op het Android knopje klikken om te schakelen tussen de modus. (dus klik op het groene knopje in keyboard modus schakelt over naar de muis, nog een keer en hij schakelt weer terug naar keyboard functionaliteit)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.