Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Leitz Complete Desktop Multi-Charger (Laadstation)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Veel ruimte voor jouw gadgets
  • Korte USB kabels meegeleverd
  • Ruimte voor cable management
  • Tot 2 ampère laadstroom op één USB uitgang

THE BAD

  • Een tweede 2 ampère USB uitgang was fijn geweest
  • Een tweede Micro-USB kabel was fijn geweest
  • Jammer dat er gekozen is voor een opvallende kleur groen

We hebben steeds meer gadgets om op te laden. Eerder al hebben we daarom de Converge van Quirky besproken. Een handig laadstation waarin apparaten rechtop staan. Toch had dit laadstation één groot nadeel. Hij kon maximaal 1 ampère aan laadstroom leveren. te weinig voor moderne tablets en smartphones. Leitz biedt hierin een handige oplossing.

Unboxing

In de grote doos van de Desktop Multi-Charger vinden we een netstroom adapter, een netstroom kabel en drie korte, witte USB kabels. Een 30-pins dock connector, een mini-USB en een micro-USB kabel. Dat de kabels kort zijn is handig en het is dan ook jammer dat er geen tweede micro-USB kabel bij zat. De kans is immers groot dat zowel jouw smartphone als tablet en misschien zelfs jouw headset en camera dezelfde micro-USB aansluiting hebben.

IMG_8818

Design

Wij hebben de witte editie van de Desktop Multi-Charger ontvangen, maar Leitz Complete maakt ook een zwarte uitvoering. In beide gevallen is het rubber voor de afwerking groen. Van mij had dit een meer neutrale kleur mogen zijn, maar dat is persoonlijke smaak.

IMG_8819

Zoals je kunt zien, heeft Leits Complete rekening gehouden met cable management. Lange kabels kunnen onder de klep worden opgerold en zo voorkom je een zooitje zoals onder de Converge het geval was. naast 3 1 ampère uitgangen, heeft Leitz ook één 2 ampère uitgang in het ontwerp opgenomen. Je tablet is dus snel weer geladen.

Zowel de randen onder de klep, als de bovenkant van de klep hebben deze rubber lijnen. Zo loop je weinig risico op beschadiging of wegglijden van jouw device.

IMG_8821

Waar je kleine gadgets op de klep neer kunt leggen, plaats je een tablet staand op de Multi-Charger. Dat laatste is zeer comfortabel wanneer je hem niet op je nachtkastje, maar naast je PC hebt staan. Je ziet dan keurig al je meldingen binnenkomen. Van de andere kant gebruik ik hem op de slaapkamer als standaard voor de Galaxy Note 12.2 om zo lekker films te kijken.

Comfort

Het comfort van een laadstation ten opzicht van losse laders in het stopcontact blijft enorm hoog. Ook met deze Leitz Complete Multi-Charger. Het idee dat een tablet keurig rechtop kan staan is functioneel gezien erg fijn. Smartphones lichten ‘s nachts nogal eens op, en dan is het wel lekker dat ik ze gewoon op de kop op de klep kan leggen.

Conclusie

met de Multi-Charger betreedt Leitz een stuk van de accessoiremarkt waar nog weinig concurrentie te vinden is. Het is fijn om te zien dat Leitz meteen enkele kabels meelevert. Een mooie bonus, al zou een extra micro-USB kabel enorm gewaardeerd worden. Ook de groene kleur van het rubber zal niet iedereen aanspreken, maar dat zijn dan ook de enige argumenten die ik echt tegen het laadstation heb. Functioneel is het gewoon een erg prettig ding om in huis te halen.

IMG_8816

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.