De smaak van: Nespresso Santander

Geschreven op maandag 31 maart 2014 door Arjan Olsder


Afgelopen week introduceerde Nespresso de Santander. Een 100% pure Colombiaanse koffie op basis van de Arabica boon. Net als haar zusje, de Cauca, waar we het morgen over hebben.

Met een intensiteit 7, is de Santander een net iets sterkere koffie dan de Cauca van gister. Waar de koffies qua intensiteit niet ver uiteen lopen, is het verschil in smaak veel groter.

De Arabica boon van de Santander komt van heel andere grond dan de Cauca. De fruitsmaken lijken in de Santander afwezig te zijn. Het is karamel wat ik proef. Doe ik melk bij deze espresso, dan proef ik een smaak die doet denken aan geroosterd brood met daarop smeltende boter.

Nespresso-Santander-Cupje

Doordat de intensiteit lekker mild is, leent ook deze koffie zich goed voor een dessert aan het einde van een warme dag. Ook hier is een melkbereiding als een cappuccino een prima keuze, maar het mag wat specialer. Een vleugje hazelnootsiroop, slagroom bovenop de koffie en van die nootjesgarnering daar weer bovenop. Heerlijk.

De Santander is nu verkrijgbaar bij Nespresso.

Ben je echt gek op deze koffies, dan heeft Nespresso een speciaal setje koffiekopjes van porselein laten maken.

2 reacties op “De smaak van: Nespresso Santander”

  1. Diny de Jongh schreef:

    Goede morgen medewerkers,
    Heeft U ook Nespresso chocolade cups?
    Ik ben al dagen op zoek.
    Met vriendelijke groet Diny de Jongh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *