Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Je planten managen als een baas met de Parrot Flower Power

Parrot kennen we van de vette drones en bijzondere Android autoradio’s. Met de Flower Power gaat Parrot weer een heel andere richting in. Nu neemt het controle over jouw planten.

Flower Power Small

De Flower Power is een draadloze zender die de leefomstandigheden van jouw planten in de gaten houdt. De sensor staat via bluetooth in verbinding met jouw smartphone en brengt je meteen op de hoogte wanneer het tijd is om de planten water te geven of bij te voeden. Ook kijkt de sensor naar de temperatuur en de hoeveelheid licht die de plant krijgt.

Om dit te weten, houdt de sensor de meetgegevens nauwkeurig bij en houdt deze tegen gegevens over de betreffende plant zelf aan. Zo weet de sensor wat de betreffende plant nodig heeft voor een optimale groei. De database van Parrot bevat inmiddels 6.000 planten, bomen en groenten.

De Flower Power is trouwens niet alleen handig voor de planten in huis. De sensor kan ook de tuin in en zo de tomaten in de gaten houden. De Flower Power is namelijk weerbestendig. De Flower Power houdt de grond in een straal van 5 tot 10CM in de gaten. Een enkele sensor kan dus over meerdere planten waken.

Flower Power Tomaten

Beschikbaarheid

De Parrot Flower Power ligt vanaf komende maand in de winkel en kost dan €49. Je kunt dan kiezen uit de kleuren groen, bruin of blauw. De Flower Power app is gratis, maar momenteel alleen verkrijgbaar voor de iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.