Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Nintendo 2DS

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Ligt heerlijk in de hand
  • Goede displays
  • Prima accuduur
  • Voelt stevig aan
  • Lader inbegrepen

THE BAD

  • Hier MOET een hoesje bij

Vandaag ligt hij in de winkel en de afgelopen dagen kregen we bij GadgetGear al de ruimte om eens flink te spelen met de nieuwe Nintendo 2DS. De 2DS moet een brug slaan tussen de succesvolle DSi (XL) handhelds van Nintendo en de 3DS (XL).

Unboxing

De grote klacht tijdens de unboxing van de Nintendo 3DS XL was natuurlijk het ontbreken van een netstroom lader. Japanse bedrijven zijn trots, dus een aanpassing in de verpakking hoeven we niet te verwachten. Toch laat Nintendo zien dat het geleerd heeft van de klachten. De 2DS bevat namelijk wel gewoon weer een netstroom lader.

Nintendo-2DS-Unboxing

Ook vinden we een stylus in de 2DS zelf, een pakje AR cards, punten voor jouw Nintendo VIP account en een enorme berg handleidingen die je niet zal openen. Lekker compleet dus.

Nintendo-2DS-Packshot

Design

Qua design is de Nintendo 2DS de eerste DS console die niet inklapbaar is. Wil je de schermen netjes houden, zal er enige noodzaak zijn tot het aanschaffen van een hoefje voor de handheld. Het ontbreken van een scharnier leidt ook tot het missen van een sensor die merkt dat je hem dichtklapt. De standby procedure is dan ook aangepast op de 2DS. Rechtsonder zit een nieuwe Sleep schuif.

Nintendo-2DS-Rechts

Aan de rechterkant van de Nintendo 2DS vinden we de sleuf voor de stylus. Daarnaast zit een SD-kaart sleuf. Deze is beschermd met een scharnierend klepje. De stevigste constructie die Nintendo tot nu toe heeft gebruikt. Top!

Nintendo-2DS-Achter

Aan de achterkant zit de aansluiting voor de adapter. Daarnaast de sleuf voor jouw Nintendo DSi games of jouw Nintendo 3DS games. Jammer genoeg heeft Nintendo geen klepje voor deze sleuf gemaakt. Steeds meer games worden namelijk gedownload, dus je hebt er niet altijd een game in zitten. Boven de sleuf zit de IR comunicatiepoort.

Nintendo-2DS-Links

Kijken we naar de linker kant, dan vinden we daar de volume slider en een mogelijkheid om een polsbandje aan de 2DS te lussen.

Nintendo-2DS-Achterkant

Aan de achterkant zitten twee camera’s om 3D foto’s en filmpjes te kunnen maken. Daarmee is de 2DS helemaal af.

Verschil met de 3DS

Echt grote verschillen met de Nintendo 3DS zijn er niet. De WiFi ondersteuning is nog steeds aanwezig en qua functies lijkt niets te ontbreken. Het enige dat niet mogelijk is, is om games in 3D te spelen. Het scherm zelf is van prima kwaliteit en heeft een brede kijkhoek.

Nintendo-2DS-Voor

Ook anders is dat Nintendo vooralsnog geen accessoire voor een rechter analoge stick (Circle Pad Pro) heeft aangekondigd. Aan de bovenkant van de 2DS zit wel een IR communicatiepoort die tot nu toe alleen voor die accessoire is gebruikt. Wie weet…

Gamen op de 2DS

Het handpalmgevoel van de 2DS is anders dan ik gewend ben. Beter dan bij de 3DS, minder dan bij de 3DS XL. Dit komt ongetwijfeld door het formaat van mijn handen. De knoppen van de 2DS reageren goed en de schouderknoppen zijn heerlijk groot. Het touchscreen reageert ook goed op de stylus.

Conclusie

Er zijn twee redenen om de 2DS te kopen. Ten eerste om goedkoop de 3DS games te spelen. Ten tweede, waarom zou je extra betalen als je niet in staat bent om 3D te zien op dit soort schermen? Hoe dan ook, Nintendo zet met de 2DS wederom een perfect stukje gaming hardware neer. Heb je nog een DSi, dan is dit een mooi moment om over te stappen. Heb je al een 3DS, dan mag je de 2DS volledig negeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.