Arjan Olsder
Arjan Olsder

‘Mini’ edities populaire smartphones slaan niet aan

De Galaxy SIII Mini, de Galaxy S4 Mini, de HTC One Mini, allemaal voorbeelden van goedkopere toestellen die moeten meeliften op het succes van hun high-end broertjes. Toch lijkt het meeliften niet te lukken.

Zoals we hier bij GadgetGear.nl al regelmatig aangeven bij de Mini uitvoering, zijn namelijk niet alleen de schermen van de smartphones een stuk kleiner. De rekenkracht is namelijk ook heel wat minder en in veel gevallen moeten ook de camera’s en andere onderdelen eraan geloven. De ervaringen zijn dan ook niet vergelijkbaar met de grotere broertjes. Behalve bij Sony dan.

Sony doet het, zoals we wel vaker zien, namelijk anders. Onlangs kondigde Sony de Xperia Z1 Mini ofwel Z1F aan. Deze smartphone lijkt een kleinere Xperia Z1 en is het ook echt. De specs zijn nauwelijks afgewaardeerd. Dat merk je natuurlijk ook in de prijs van het toestel. Toch lijkt deze mini voorlopig niet naar Nederland te komen.

Hoewel de fabrikanten het niet snel toe zullen geven, zien onderdelenfabrikanten weinig vraag naar componenten om mini’s te repareren. Hierdoor lijkt het erop dat de Mini uitvoeringen van populaire smartphones gewoonweg niet aanslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.