Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Nexus 5 is een feit

Kijk ik naar de geruchten die de afgelopen weken rond gingen, is de Nexus 5 misschien wel het meest gelekte toestel van LG tot nu toe. Toch weet het toestel met haar extreem snelle hardware indruk te wekken en… het is de eerste smartphone met Android 4.4 KitKat erop.

Chips

Qua snelheid is de Nexus 5 indrukwekkend. Met een quad-core 2.3GHz processor is hij toch net iets sneller dan LG’s eigen G2 smartphone en met 2GB aan werkgeheugen kom je ook niet snel iets te kort. Voor gamers ligt er bovendien de zeer gewilde Adreno 330 GPU in.

Camera’s

Aan de voorkant moet je het met 1,3 megapixel doen, maar achter geven LG en Google je een 8 megapixel camera om mee te werken. Natuurlijk zien we de laatste tijd meer 8 megapixel camera’s, maar deze heeft iets bijzonders en wel optische beeldstabilisatie van Innotek. Deze zit ook in de G2 van LG.

Qua software heeft Google de camera ook weer van de nodige updates voorzien. Zo kun je 360-graden spheres maken door meerdere foto’s aan elkaar te lijmen. Ook is het mogelijk om met HDR+ foto’s met een bijzonder hoog contrast te schieten.

Display

De naam geeft het al een beetje weg. De Nexus 5 is uitgerust met een 5 inch IPS display. Het display is Full HD en heeft daarmee een resolutie van 1920 x 1080 pixels ofwel 445 pixels per inch.

LG Google Nexus 5 Zwart

Versies

LG komt met vier uitvoeringen van de Nexus 5. Ten eerste is er de keuze tussen een 16GB en een 32GB variant. Daarnaast mag je kiezen tussen de zwarte en de witte uitvoering van de smartphone.

Beschikbaarheid

Hoewel alle versies via Google Play worden aangeboden, verscheept Google de toestellen niet naar Nederland. De winkeliers hier gaan alleen de 16GB varianten verkopen. Het toestel gaat €399 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.