Dylan Sadal
Dylan Sadal

Review: TDK A33 Weatherproof bluetooth speaker

Dylan Sadal beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Degelijke constructie
  • Losse subwoofer - goede bas
  • Bluetooth makkelijk in gebruik
  • 'Telefoonknoppen'

THE BAD

  • USB-poort alleen om mobiele apparaten op te laden

De A33 is een compacte bluetooth speaker van TDK met een bijzondere touch and feel en een verassende geluidskwaliteit.

Design

De A33 is een weatherproof speaker. Dit houdt in dat hij makkelijk tegen een stootje of spatje kan. Deze eigenschappen zie je meteen terug in het design van het product. De speaker heeft een robuuste uitstraling en is goed beschermd door het gebruik van interne knoppen en aansluitingen. Zo zitten bijvoorbeeld de AUX-aansluiting, USB-poort en de aan/uit-knop (om het apparaat volledig uit te schakelen) achter een klepje dat ter bescherming dient. Door het gebruik van degelijke en fatsoenlijke materialen krijg je niet zomaar beweging in de behuizing van de speaker. De speaker is lekker compact, waardoor hij gemakkelijk mee op reis kan.In de onderkant zit een open te klappen standaard verwerkt. Hierdoor is de speaker onder een lichte hoek te zetten waardoor het geluid beter de weg naar je oren weet te vinden en meteen directer overkomt.

Schermafbeelding 2013-09-11 om 18.20.27

Gebruik

De A33 is heel gemakkelijk in gebruik. Naast het gebruik van een AUX-kabel is de speaker makkelijk te verbinden met een bluetooth apparaat en over andere handelingen hoef je je ook geen zorgen te maken.  Dit komt onder andere door de duidelijke en simpele knoppen die erop zitten. Ook de lampjes die de volumesterkte weergeven zijn een prettige feature. De batterijduur is prima. Je kan een redelijke middag aan het zwembad naar muziek luisteren. In verbinding met de meeste mobiele telefoons kun je gesprekken aannemen en ophangen met de telefoonknoppen bovenop het apparaat. De speaker heeft een USB-poort, maar helaas is deze niet erg functioneel. Je kan er alleen een apparaat mee opladen mits de speaker zelf ook nog eens onder stroom staat.

Doordat de speaker weatherproof is is hij handig voor buiten, maar ook bijvoorbeeld voor in de badkamer. Zo kun je bijna altijd genieten van jouw lievelingsmuziek.

Schermafbeelding 2013-09-11 om 18.13.43

Geluid

Toen ik de speaker voor het eerst vastpakte schrok ik van het gewicht. Het is een vrij zwaar voorwerp. Niet onlogisch, gezien binnen in de speaker naast twee luidsprekers (3 watt elk) ook een subwoofer (9 watt) verwerkt zit. Dit levert een verassend geluid op. De scherpe midden- en hoge tonen worden goed aangevuld door de diepe warme bassen. Iets wat bijzonder is voor een speaker van dit formaat!

Conclusie

Al met al is de A33 een leuk product. Zo’n compact ontwerp en toch een groots geluid. Door zijn robuustheid en vochtbestendigheid is de A33 perfect voor on-the-go.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.