Picture of Sven Meijer
Sven Meijer

Review: Soho, de nieuwe hi-end koptelefoon van Harman/Kardon

Laat je verleiden door het zeer elegante design van de nieuwe opvouwbare Harman/Kardon Soho koptelefoon en breng je favoriete muziek tot leven zoals deze bedoelt is te weerklinken.

HarmanKardon Soho 2 stempel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is de nieuwe Soho koptelefoon een cadeautje om uit te pakken zeg. Normaal wordt je bij een unboxing meteen gemoeid met alle kabels en boekjes maar bij de gloednieuwe Soho wordt je getrakteerd op een elegante hard-case waar de koptelefoon in opgevouwen zit. In de box vind je de Soho koptelefoon, de hard-case bewaardoos natuurlijk, 1 Apple Mfi cable, 1 universele cable en wat handleidingen in verschillende talen.

Met een gemakkelijke onderlaag wip je de headphone case er moeiteloos uit
Met een gemakkelijke onderlaag wip je de koptelefoon hard-case er moeiteloos uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verschil van de kabels zit in de compatibiliteit tussen iPhone/iPod/iPad en andere devices zoals Android en Microsoft. Voor de Apple devices is de functionaliteit in snoerbediening net iets uitgebreider. Hier zit namelijk een extra command ingebouwd die je door de nummers in de muziekbibliotheek kan laten skippen, afspelen en pauzeren. Jammer dat deze opties beperkt zijn tot alleen de Apple devices, maar het is beslist geen ramp, dan maar even een extra handeling op je device uitvoeren. Beide snoertjes hebben een geïntegreerde microfoon functie en bieden de optie een telefoongesprek op te nemen of deze op te hangen als het is aangesloten met je telefoon.

HarmanKardon Soho 6 stempel
Prettige command knoppen die te vinden zijn op het geluid snoer.

Kwaliteit 

Het blijft altijd een kwestie om een koptelefoon te kopen die zowel in de hoge als lage frequenties goede kwaliteit kan leveren. Er wordt aangegeven dat de Soho, met twee 30mm drivers, een minimale frequentie van 16 Hz moet leveren en een maximale frequentie van 20 kHz. Om er zeker van te zijn of dit wel klopt hebben we verschillende samples gebruikt (10 > 200 Hz en 22 > 8 kHz) om het frequentiebereik te testen. Bij de minimale frequentie wordt inderdaad een geluid waargenomen vanaf 16 Hz en met een minuscuul verschil van 1 á 2 kHz boekt ook de maximale frequentie goede cijfers.

Maar, leuk en alles die testen, hoe klinkt de muziek nu? Nou, ik mag met een gerust hart zeggen dat ik een fan van deze rechthoekige koptelefoon. Zowel de klassieke klanken van Bach’s Cello Suite als de vocalen van Katie Melua wisten mij te laten bewegen op de muziek. Verschillende muziekstijlen zijn de revue gepasseerd, zonder ook maar een fractie van ruis te horen, maar geen enkel nummer die slechte resultaten lieten klinken. Dus, de Harman/Kardon Soho koptelefoon scoort hier een 9 van de 10!

HarmanKardon Soho 11 stempel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draagcomfort en design

De koptelefoon komt in drie verschillende tinten: bruin, zwart en wit. Allemaal zijn ze bekleed met stijlvol leer en uit te schuiven tot small, medium en large formaat en bevatten ze magnetische oor-kussentjes. Mochten deze oorkussentjes dus ooit helemaal zijn doorleeft dan kan je deze gemakkelijk vervangen zonder dat hier schroevendraaiers aan te pas komen. Het switchen tussen verschillende kabels vanwege de compatibiliteit van je device kan je dus ook gemakkelijk achter je oorkussentjes regelen door de kabels er in- en uit te schuiven. Eitje!

Na de koptelefoon voor menig uur intensief te hebben gebruikt moet ik zeggen dat het gewicht wel een rol speelt in draagcomfort en totale score. Doordat de koptelefoon grotendeels van RVS is gemaakt merk je na een uurtje dat het gewicht wat ongemakkelijk begint te drukken op je oor. Uiteraard is het is maar net wat je zelf prettig dragen, maar eventjes de koptelefoon afdoen na een tijdje muziek te hebben geluisterd is geen overbodige luxe.

HarmanKardon Soho 5 stempel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het opvouwbare ontwerp is echt prachtig. Elke keer weer mag je de koptelefoon in en uit zijn hard-case halen en ook elke keer weer wordt je herinnerd aan het klasse kaliber stuk technologie wat je in je handen houd. Heerlijk, en een ideaal concept om het geheel makkelijk mee te nemen. Score: 8 van de 10, draagcomfort is wat minder, maar het design maakt zo-veel-goed.

De koptelefoon is verstelbaar in verschillende standen. Het maximale uitschuifbare zie je rechts.
De koptelefoon is verstelbaar in verschillende standen. Het maximale uitschuifbare zie je rechts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Harman/Kardon Soho is zoals eerder aangekondigd beschikbaar vanaf oktober voor een adviesprijs van €199,-. Een echte aanrader!

HarmanKardon Soho 8 stempel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.