Review: Kingston DataTraveler Micro

Geschreven op door


goud award voor de Kingston DataTraveler Micro

De Kingston DataTraveler Micro krijgt van ons 4.5 uit 5 sterren

Pluspunten

  • Mooi compact ontwerp
Minpunten
  • De schrijfsnelheid mag omhoog


We zien het steeds vaker. WiFi en Bluetooth USB modules die nauwelijks uitsteken waardoor we ze gewoon in onze laptop kunnen laten zitten. Handig! Kingston heeft met de DataTraveler Micro hetzelfde idee gehad.

Unboxing

Hoewel het idee is de stick vooral in de computer te houden, krijg je er toch een kapje bij dat net over de USB plug heen past. Verder kunnen we niets in de verpakking vinden.

Kingston-DataTraveler-Micro-64GB-Cap

Design

Een kleine gadget laat weinig ruimte voor design. De stick steekt wat verder uit dan ik had gehoopt. Ver genoeg voor mijn ultrabook om met niet meer in een strakke hoes te passen. Jammer in mijn geval, maar dat zal niet bij iedere tas of hoes zo zijn. Heb jij wel een centimeter over, dan is deze DataTraveler Micro dus een prima oplossing wanneer je permanent extra opslagruimte wenst.

Kingston-DataTraveler-Micro-64GB

USB 2.0

De DataTraveler Micro is qua formaat dus een ideale stick voor permanent gebruik, maar brengt meteen een nieuwe wens met zich mee. Ik zou een dergelijke stick veel liever als USB 3.0 versie willen hebben. Deze USB 2.0 stick is qua snelheid namelijk beperkt tot 19.18MB/s leessnelheid en 5.44MB/s schrijfsnelheid (gemeten door GoMemory.net). Dat is leuk voor kleine documenten, maar niet wanneer je er bijvoorbeeld een film op wil zetten.

Kingston-DataTraveler-Micro-64GB-Ultrabook

Conclusie

De DataTraveler Micro van Kingston voldoet aan de verwachtingen van een ultracompacte USB stick. Natuurlijk mag het nog kleiner, maar deze stick geeft mij vooral ook het gevoel dat ik een snellere zou willen om zo nog meer plezier uit dit concept te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *