Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Russell Hobbs Classic Peper- & Zoutmolen

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke motor
  • Mooie maling
  • Handige verlichting

THE BAD

Vorig jaar wist Russell Hobbs mij te verbazen met de Peper- & Zoutmolen uit haar Allure-lijn. Dit jaar kreeg ik een setje toegestuurd uit de classic lijn. Een setje dat er wat serieuzer uitziet.

Unboxing

In tegenstelling tot een aantal andere merken, koop je bij Russell Hobbs een verpakking met daarin twee molentjes. Je krijgt er ook voetjes bij, maar batterijen ontbreken standaard. Iedere molen heeft 4 penlites nodig.

Russell-Hobbs-Classic-Peper-en-Zoutmolen-Unboxing

Demontage

Om de molens te vullen moeten ze iets verder uit elkaar dan bij die uit de Allure-lijn het geval was. Het mechanisme is wel hetzelfde. Wanneer je het doorzichtige deel een stukje draait ten opzichte van het handvat, klikt het los. Eerst komt het metalen omhulsel eraf waardoor je al bij de batterijen kan. Wanneer je het motordeel eraf trekt kun je de molen bijvullen.

Russell-Hobbs-Classic-Peper-en-Zoutmolen-Onderdelen

Capaciteit

Hoewel de reservoirs iets kleiner zijn geworden, is de capaciteit nog steeds flink. Het zijn dan ook mooie, brede reservoirs.

Gebruik

De motor is mooi sterk en heeft geen enkel probleem om de sterkste peperkorrels mooi fijn te malen. Zout gaat al snel iets té makkelijk. Aan de onderkant zijn de molens qua korrelgrootte instelbaar. Bij de zoutmolen is het handig om hem eerst bijna dicht te draaien en daarna langzaam opdraaien naar de snelheid die je het beste bevalt.

Tijdens gebruik verrassen de molens ook nog een beetje. Er blijkt namelijk verlichting in de voeten te zitten. Deze gaat aan wanneer de motor begint te lopen. Daarbij heeft Russell Hobbs voor mooi wit-geel licht gekozen en niet het blauw-witte wat ik op veel goedkopere modellen tegenkom.

Conclusie

De nieuwe molens van Russell Hobbs Hebben een mooi statig voorkomen. Ze zitten degelijk in elkaar en hebben een mooie, sterke motor. Ze maken niet teveel lawaai en zijn voorzien van een lampje. Niets op aan te merken. Een mooi setje dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.