Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Leopold Vienna Barbecue Wok Square

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 1.5 sterren.

THE GOOD

  • Praktische handvaten
  • Prachtig als fruitschaal

THE BAD

  • Niet schoon te krijgen

Voor iedereen die een beetje creatatief is op de BBQ, heeft designmerk Leopold Vienna de Barbecue Wok Square ontwikkeld. Een prachtige RVS wok die helaas niet prachtig wist te blijven.

Design

Qua design ben ik behoorlijk onder de indruk van de Barbecue Wok Square. Ondanks de simpele vormen, is het toch een prachtige schaal om direct van de BBQ af mee te serveren. Daarnaast zorgt de bodem ervoor dat de roosters niet vervuilen. In theorie scheelt dat je een hoop schoonmaakwerk.

Handvaten

Natuurlijk kun je jezelf de vraag stellen of de handvaten niet te warm worden om vast te pakken. Het ontwerp is zonder twijfel een bewuste keuze geweest gezien de handvaten met een tang en ovenhandschoenen wel goed vast te pakken zijn. Ze zijn lekker groot en glippen niet snel uit de handen.

Gebruik

In gebruik blijken de gaten in de Barbecue Wok Square groot genoeg om de warmte door te laten zonder dat de ingrediënten door de roosters verdwijnen. Oké, ik ga er dan niet vanuit dat je een uitje gaat snipperen, maar ui ringen gaan prima.

Leopold-Vienna_Grillwok-vierkant-Gebruik

Hoewel de bodem tijdens het gebruik al vrij snel zwart wordt, doet het eten dat niet. De groenten en aardappeltjes behouden keurig hun kleur en smaak, precies zoals verwacht.

Schoonmaak

Toch gaat het na de barbecue helemaal mis met de Barbecue Wok Square. Waar je verwacht dat een gadget als deze je schoonmaakwerk uit handen gaat nemen, blijk je toch echt in een schoonmaakhel terecht te zijn gekomen.

Leopold-Vienna_Grillwok-vierkant-Vlekken

Het bovenstaande resultaat is na een uitgebreide vaatwasbeurt van 145 minuten. Alles behalve schoon dus. Een handwas wil nog wel wat vuil verwijderen, maar na lang boenen ben ik niet heel veel verder. Sterker nog, na een kwartiertje geef ik het gewoon op en stop ik de Barbecue Wok Square terug in haar doos. Nee, hier wordt de BBQ niet relax van.

Conclusie

Hij is mooi en heeft praktische handvaten. Design dat snappen ze bij Leopold Vienna wel. Schoonmaken is een heel ander onderwerp. Daar verliest de Barbecue Wok Square al haar charmes en blijken de donkere vlekken in het metaal nauwelijks te verwijderen. Als fruitschaal zal hij het prima doen, maar op de grill raden wij deze af.

2 reacties

  1. Beste Arjan,
    Bedankt voor het reviewen van ons product! We betreuren het dat het product niet zo goed uit de test is gekomen. Wij denken dat het gebruik van aardappeltjes (zetmeel) in combinatie met het niet invetten met olie van de wok een rol gespeeld kan hebben bij het teveel aankoeken in de pan. Heb je de wok vooraf ingevet met olie? In een normale wok gebruik je over het algemeen ook olie.
    Wij zullen de wok zelf ook nogmaals uitgebreid testen en bij blijvende problemen uiteraard de fabricant hiervan op de hoogte stellen en maatregelen nemen.
    Met vriendelijke groet,
    Debby Jägers
    Marketing Bredemeijer Group (Leopold Vienna is een van onze merken)

  2. @Debby,

    De wokpan is niet ingevet, maar de aardappeltjes waren gewassen en daarna geolied om het effect van gefrituurde krieltjes te krijgen. Op een normaal rooster bakken ze niet aan. We hebben daar soja-olie voor gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.