Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: AOC E2270Swn (Gaming Monitor)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie afwerking
  • Geen extra's
  • Veel scherm voor weinig geld

THE BAD

  • Misschien is dit iets 'te' basis

Met de introductie van de 50-serie lijkt AOC haar 50-serie monitoren voorzichtig met pensioen te hebben gestuurd. Uit deze serie hebben we de afgelopen week de E2270Swn mogen testen. Een monitor voor gamers, maar dan wel alleen voor PC gamers.

De hele lijn die AOC introduceerde bestaat uit de 18,5 (1366×768) inch e970Swn, de 19,5 (1600×900) inch 22070Swn en de 21,5 inch e2270Swn (1920×1080). Die laatste hebben wij hier getest.

AOC-E2270SW-Packshot

Voor gaming is het belangrijk dat een monitor zo weinig mogelijk lag heeft. Dit bereik je het snelst wanneer je terug naar de basics gaat. Tenminste, dat lijkt de strategie van AOC bij de 70-serie te zijn geworden. De monitor kan dan ook echt niets meer dan beeld weergeven. De monitor bevat geen speakers, geen optische verbeteringstechnieken of wat dan ook dat enig denkwerk aan de kant van de monitor verwacht.

Het is dan ook niet vreemd dat de accessoires die we in de doos vinden nogal beperkt zijn. Je krijgt alleen een netstroom adapter, een VGA-kabel, een voet, de nodige handleidingen en een CD bij de monitor. Meer heb je niet nodig.

AOC-E2270SW-Unboxing

De Monitor wordt verlicht door een serie LED’s en geeft een aardig neutraal beeld. Voor fotografie zou ik hem niet gebruiken, maar voor gaming voldoet hij prima. Met een responsetijd van 5ms is de E2270Swn niet bijzonder snel, maar ook verre van traag. Tijdens het gamen kreeg ik niet het idee enige vormen van lag te ervaren.

Qua styling heeft AOC het wel leuk gedaan met deze monitor. De randen hebben een mooie afwerking en ook de achterkant is voorzien van een canvas patroon.

AOC-E2270SW-Achterkant

Conclusie

De E2270Swn is een monitor in zijn basics. Dit zien we niet alleen terug in de accessoires bij de monitor, maar gelukkig ook in de prijs. Hij kost maximaal €129 en meer zou ik er zelf ook echt niet voor willen geven. Het is veel voor weinig. De kiloknaller onder de gaming monitoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.