Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

WWDC: Nieuwe MacBook Air en Mac Pro

Apple heeft tijdens de WWDC ook aardig wat nieuwe hardware te tonen. Zo toonde het nieuwe varianten van de MacBook Air en de cilindervormige Mac Pro. Deze Mac Pro moet de krachtigste Mac ooit worden.

Macbook Air

Apple komt met twee nieuwe uitvoeringen van de Macbook Air. Er komt zowel een 11 inch model als een 13 inch model. Deze extra inches geven Apple ook meer ruimte voor de accu. De 11 inch gaat dan ook 9 uur mee terwijl de 13 inch 12 uur mee kan.

Naast de ruimte voor de accu, zit de besparing ook in een nieuwe processor van Intel en het nieuwe Mac OS X. Het nieuwe besturingssysteem zou veel minder energie vreten.

Mac Pro

De nieuwe Mac Pro komt er heel anders uit te zien dan haar voorgangers. Apple heeft deze in een cilinder geplaatst. Deze nieuwe Mac beschikt over twee CPU’s van AMD (dus niet van Intel) en kan 7 terraflops aan rekenkracht produceren.

De Mac Pro is ook voorzien van een stevige videokaart. Hij kan maarliefst 5 4K UDHD schermen aandrijven.

Beschikbaarheid

De nieuwe Macbooks zijn per direct leverbaar. De adviesprijzen in de VS zijn $999 voor de 11 inch en $1.099 voor de 13 inch. Dit zijn vanafprijzen afhankelijk van de uitvoering die je kiest. De Mac Pro komt later dit jaar uit.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.