Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Community Seizoen 1 (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • De tweede helft bevat echt veel geniale uitzendingen.
  • De karakters zijn echt enorm goed uitgewerkt.

THE BAD

  • Je hebt de eerste aflevering echt nodig om te weten wat de karakters bindt.
  • Pas op de tweede helft wordt de serie echt geniaal

Deze maand heeft Sony Pictures twee opvallende releases. In deze maand komen seizoen 1 en 2 van cummunity tegelijk uit. Alsof ze even vergeten waren om het eerste seizoen afgelopen jaar al in de schappen te leggen. Maakt niet uit, als Community fan heb ik dan ook twee weken uitgetrokken om beide seizoenen nog eens heerlijk achter elkaar te kijken. Vandaag: seizoen 1!

Community College

In Amerika heb je Community College. Dat is de hoge school voor iedereen die niet op Harvard, Yale of één van de andere universiteiten wist te belanden. Hoewel het misschien een beetje onterecht is, heeft Community College een wat armoedig karakter. Ideaal dus voor een comedyserie ;-).

Seizoen 1

De eerste aflevering van het eerste seizoen is misschien wel de belangrijkste afleveringen van allemaal. Zoals in iedere serie worden hierin de karakters voorgesteld. In Community liggen die echter zo ver uit elkaar dat het zonder die eerste aflevering echt even duurt voor je snapt welke belangen er bij de kersverse studenten van Greendale College spelen.

De hoofdrol is weggelegd voor ex-advocaat Jeff Winger (Joel McHale), maar toch zijn het de meer excentrieke karakters als Abed (Danny Pudi), Troy (Donald Glover) en Fletch (Chevy Chase) die erg op weten te vallen. Deze karakters geven de serie echt haar unieke karakter.

Eenmaal gestart merk je al snel dat het eerste seizoen niet echt een rode draad heeft. Iedere aflevering kan prima op zichzelf staan en dat is wel lekker wanneer je na een jaar nog even een paar random afleveringen gaat kijken. De kans is groot dat je dan afleveringen van de tweede helft van het seizoen terug gaat kijken. Hoewel de eerste aflevering bijna essentieel is, is de tweede helft van dit seizoen een stuk grappiger.

Community Season 1 Unboxing

Als ik één juweeltje uit dit seizoen moet kiezen, dan is dat de aflevering Modern Warfare. Hiervan zijn destijds ook vele commercials op Comedy Central geweest. Zoals de naam bij gamers al doet vermoeden is het oorlog op de campus, maar dan wel met paintball guns. Een aflevering die bol stond van de persiflages op bekende films, een aflevering die me nog lang bij zal blijven.

Extra’s

Ook qua extra’s is Community goed voorzien. Zo is het mogelijk om langere afleveringen te kijken, en dat zijn ook meteen de leukste extra’s. Daarnaast zit de DVD ook vol commentaren die je aan kunt zetten.

Conclusie

Community is één van de weinige komedies die gedurende het eerste seizoen alleen maar sterker is geworden. Dit is vooral te danken aan de heerlijke karakters die soms tegen het bizarre aan zitten, maar niet zo bizar zijn dat het geheel overdreven aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.