Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: A Haunted House (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Hoge grapdichtheid
  • Weinig verhaal

THE BAD

  • Je moet wel echt even in de stemming zijn voor een film als deze.

Jaren geleden werd ik blij verrast met Scary Movie. Een comedy die zo ongeveer elke bekende en minderbekende horrorfilm op de hak nam. Naast vele spin-offs blijkt het nu tijd voor een compleet nieuwe titel. Zo krijgt schrijver Marlon Wayans opnieuw de kans om eerder geparodieerde films op de hak te nemen.

Wanneer je met de film begint, kom je er meteen achter dat Wayans trouw is gebleven aan de Scary Movie formule. Veel grappen en vooral niet te veel verhaal. Het verhaal draait dan ook om Malcolm (gespeeld door Marlon Wayans zelf) en Kisha (Essence Atkins) die een nieuw huis betrekken. Een grote stap voor het kersverse stel dat al snel op de proef wordt gesteld. Het huis blijkt namelijk bezeten te zijn.

Dit is zo ongeveer waar het verhaal van A Haunted House ook blijft hangen. A Haunted House heeft namelijk een enorm hoge grapdichtheid. Geen inkoppertje blijft onbenut. Soms is dit voorspelbaar, soms wat minder. Vaak is het benaal, maar soms ook niet. Zo heeft Malcomn in het eerste half uur sex met een teddybeer en wordt hij van achteren genomen door een spook.

Je snapt dat dit een film is die na een zware dag op het werk misschien niet de juiste toon zal raken. Wellicht moet je er zelfs een beetje voor gedronken hebben. Wanneer je in de stemming voor een film als deze bent, dan zit je namelijk wel geramd met A Haunted House.

A-Haunted-House-Unboxed

Extra’s

Helaas konden we geen extra’s op de Blu-Ray zelf ontdekken, maar toch heeft uitgever eOne haar best gedaan om iets aan A Haunted House toe te voegen. Dit in de vorm van 5 gratis spoof cards. Oké, ik had geen idee wat ik me bij spoof cards moest voorstellen. Het blijken postkaarten te zijn met daarop de filmposters. Hoewel ik ze niet snel op de post zal doen, is het wel leuk bedacht.

Conclusie

A Haunted House past helemaal in de lijn Scary Movie films waarmee we de afgelopen jaren zijn belaagd. Ben je in de stemming, dan is ook deze film weer om te gieren. Ben je niet in de stemming voor een film als deze, dan leg je het zeker af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.