Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

UPC komt met grote update en afstandsbediening voor de Horizon

De Horizon is zonder twijfel de meest indrukwekkende mediabox die UPC heeft gemaakt. Niet alleen vanwege de enorme hoeveelheid rekenkracht en features die in deze zwarte doos zitten, maar ook doordat UPC een beetje was vergeten om rekening te houden met de gebruikservaring. Alles ziet er namelijk gelikt uit, maar is ook een beetje traag en soms wat onoverzichtelijk. Een nieuwe update in juni gaat ons echter verlossen.

Gedurende de maand Juni gaat UPC de nieuwe firmware voor de Horizon mediaboxen uitrollen. Daarnaast zal de software update kracht bij worden gezet met een compleet nieuwe afstandsbediening. Een afstandsbediening die alle 145.000 Horizon gebruikers kosteloos thuis krijgen gestuurd.

De afstandsbediening is voorzien van sneltoetsen voor veelgebruikte functies als de TV Gids, On Demand en programma informatie. Eigenlijk net als die van de oude mediaboxen dus. Daarnaast is er een QWERTY toetsenbord om bijvoorbeeld zoekopdrachten via Facebook of Twitter op te geven. Inderdaad, de apps ophet Horizon platform gaan nu ook echt een zinvolle rol spelen.

De update is dusdanig grootschalig, dat UPC de nieuwe firmware H2 heeft gedoopt. H2 bevat volledig nieuwe menu’s die sneller en overzichtelijker zijn dan de oude menu’s. Ook zullen de menu’s standaard al meer programma-informatie meegeven terwijl je aan het bladeren bent.

Persoonlijk kan ik niet wachten tot UPC met de uitrol begint. We houden jullie op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.