Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Wii U Panorama View (Apps)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Bijzondere locaties
  • Bijzondere beelden
  • Leuk uitgewerkt

THE BAD

  • Weinig mogelijkheden

Tijdens een vroege presentatie van de Wii U liet Nintendo de techniek achter haar nieuwste apps al even zien. Terwijl ik in Amsterdam stond, kon ik meegenieten van de sambameisjes van het carnaval in Rio. Onlangs gingen de eerste vier Panorama View apps eindelijk de Nintendo eShop in.

Locatie, locatie, locatie

De vier nieuwe Wii U panorama apps nemen je mee naar vier beroemde gebieden. Wii U Panorama View Kyoto vanuit een Riksja neemt je mee naar het verre oosten terwijl de Toeristische Dubbeldekkertocht je in hartje Londen plaatst. Ben je tropischer aangelegd, dan ga je met de Carnaval editie naar het altijd heerlijke Rio of vlieg met een troep tamme ganzen boven Itaië in de vogelvlucht editie.

Kijk om je heen

Net als bij de Wii Street U app van Nintendo en Google, is het mogelijk om tijdens de rondvluchten vrij om je heen te kijken. Het grote verschil met Street U is dat je bewegend beeld om je heen hebt. Dat voegt een totaal nieuwe dimensie aan de mogelijkheden van de Wii U toe.

De beelden zijn opgenomen met speciale camera’s waardoor je vrij om je heen kunt kijken. Hier en daar zie je soms een dubbel beeld, maar over het algemeen is de kwaliteit van de beelden wel heel goed.

Conclusie

Qua functies zijn de Panorama View apps niet de meest spannende apps die er te vinden zijn. Toch is het een prachtige manier om van bijzondere plekken en momenten te kunnen genieten. Als je bedenkt dat je ze voor nog geen twee euro naar binnen hengelt, zijn het zeer leuke wannahaves voor je Wii U.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.