Picture of Dylan Sadal
Dylan Sadal

Review: TDK EB900 (oordoppen met foamtips)

Dylan Sadal beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Foamtips een goede aanvulling
  • Goed comfort
  • Uitstekend geluid
  • Eargels meegeleverd

THE BAD

Oordoppen… Ze zitten eigenlijk nooit goed. Voor de een te groot, voor de ander te klein. De EB900 doppen van TDK zouden daar een eind aan moeten brengen.

Unboxing

De verpakking van de EB900 verdient de aandacht. De nette, maar toch creatieve verpakking van TDK geeft direct een goede eerste indruk. Aan de voorkant zit een klepje dat met magneten sluit. Als je dat opendoet zie je meteen de oordoppen zweven.

Schermafbeelding 2013-05-17 om 23.25.44

Binnenin het doosje vinden we naast de oordoppen zelf een handleiding, een handig opbergzakje en een drie setjes eargels in verschillende maten. Mochten de foamtips die er al opzitten toch niet zo bevallen kun je altijd de standaard eargels erop zetten.

Schermafbeelding 2013-05-17 om 23.33.00

Design

De oordoppen hebben een klassieke uitstraling. Geen fratsen, lekker rustig. De doppen zelf zijn volledig zwart met afwisseling tussen mat en hoogglans.

Schermafbeelding 2013-05-17 om 23.34.21

De kabels zijn bekleed met stof. Het zwarte jasje wordt gebroken met een bruin accent. De 3,5 mm plug is stevig en is goed afgewerkt.Schermafbeelding 2013-05-20 om 12.42.23

Foam tips

De foam tips zorgen ervoor dat de EB900 oordoppen helemaal compleet zijn. Een fantastische ervaring die het onderdeel oordoppen naar een ander niveau brengt. Ze passen zich perfect aan aan de vorm van het oor waardoor ze heerlijk zitten. Behalve dat sluiten de oordoppen het oor helemaal af zodat het geluid optimaal aankomt bij het trommelvlies. Ook heb je zo vrijwel geen last van omgevingsgeluiden. Optimaal genieten dus!

Geluid

Het geluid is mooi in balans. De mooie diepe bas zorgt in de juiste verhouding voor een grandioze luisterervaring. Door de warme middentonen ligt het luisteren naar zang dicht bij een live-ervaring. Drums klinken lekker droog en de EB900 oordoppen blijven bij het hard afspelen van muziek een kraakhelder en recht geluid afspelen.

De oordoppen hebben geen afstandsbediening om tracks te skippen of een microfoon om telefoongesprekken te voeren. Daarin merk je wel dat TDK volledig gefocust was op het geluid. Misschien is dat iets wat ontbreekt, maar dat weet je bij het aanschaffen al.

Conclusie

Geen bijzonder design, geen extra poespas… TDK heeft zich bij de EB900 volledig gericht op het geluid en het comfort. Dit zorgt dan ook voor een geweldige luisterervaring. Het is werkelijk genieten om met deze doppen naar jouw eigen muziek te luisteren. Mijn keuze is gemaakt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.