Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Mawashi Fiesta Cube (speaker)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Micro-SD kaartlezer
  • USB aansluiting
  • Te koppelen met PC en Mac
  • FM-Radio
  • Eigen accu

THE BAD

  • Niet te verbinden met smartphones en tablets
  • Niet te laden via Micro-USB
  • FM-Radio verplicht gebruik van een mini-USB kabel
  • USB aansluiting en power-knop aan de onderkant

Onlangs presenteerde Mawashi haar Fiesta Cube. Een mobiele speaker die niet noodzakelijk van een smartphone gebruik hoeft te maken. Afgelopen week mocht deze kleine speaker met mij mee op toer.

Unboxing

De Mawashi zit in een mooie, plexiglas verpakking. In de onderste helft van de verpakking vinden we de USB-kabel en een korte handleiding.

Mawashi-Fiesta-Cube-Unboxing

Veelzijdig

Mawashi heeft bij de Fiesta Cube gekozen voor een kubus als vorm. Daarbij heeft het geprobeerd om bijna iedere kant een functie te geven behalve de zijkanten. Jammer, want je moet hem hierdoor op de kop plaatsen om een USB stick aan te sluiten en om de aan/uit schakelaar te bedienen. In de praktijk ligt de Fiesta Cube dan ook vooral op één van de zijkanten.

Mawashi-Fiesta-Cube-Unboxing-Onderkant

Zoals gezegd zit de aansluiting voor USB-sticks aan de onderkant van de Fiesta Cube. Aan de bovenkant vinden we een Mini-USB aansluiting (niet te verwarren met micro-USB wat we voor smartphones gebruiken). Deze gebruik je om de Fiesta Cube als speaker voor de PC te gebruiken. Daarnaast gebruikt de Fiesta Cube deze kabel als antenne. Wil je de FM functie willen gebruiken, zal de kabel dus altijd mee moeten.

Ook vinden we aan de bovenkant een hoofdtelefoonaansluiting voor wanneer je liever even alleen naar de radio of muziek luistert. Ook kunnen we in het spleetje een micro-SD kaart kwijt.

Mawashi-Fiesta-Cube-Unboxing-Bovenkant

Aan de achterkant zit de bediening. We kunnen het volume bepalen en tracks skippen. Ook kunnen we, door de play knop ingedrukt te houden, schakelen tussen de mediaspeler en de FM functie.

Heeft de Fiesta Cube ook bluetooth? Nee, helaas. Ik heb geen enkele manier gevonden om de Fiesta Cube met een smartphone of tablet te kunnen verbinden.

Bediening

Hoewel de Fiesta Cube erg veelzijdig is, is Mawashi er toch in geslaagd om de bediening simpel en logisch te houden.

Mawashi-Fiesta-Cube-Unboxing-Bediening

Geluidskwaliteit

De Fiesta Cube bevat maar één speaker en heeft nauwelijks ruimte voor een klankkamer. Houden we dan ook de prijs nog in gedachte, is het opvallend om te zien dat er nog best een aardig geluid uit komt. Kwalitatief is het geluid beter dan wat de gemiddelde smartphone of tablet neer weet te zetten. Ook zijn er veel mid-end laptops die minder presteren dan de Fiesta Cube.

Mawashi-Fiesta-Cube-Unboxing-Voorkant

Qua FM is de keuze voor de mini-USb kabel een interessante. De kabellengte is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het ontvangst. High-end kabels hebben echter ook goede isolatie en dat is weer niet handig voor het ontvangst. Eigenlijk moet je dus echt de bijgeleverde kabel gebruiken.

Conclusie

De Fiesta Cube van Mawashi weet veel functies in een kleine behuizing neer te zetten. Geluidstechnisch klinkt het beter dan ik had verwacht, al moet je het wel in perspectief tot de prijs blijven zien. Het enige echte gemis is dat het niet mogelijk is om even een smartphone of tablet op de Fiesta Cube aan te sluiten.

Beschikbaarheid

De Fiesta Cube ligt voor slechts €29,99 in de schappen en is dan verkrijgbaar in het rood, paars, groen, zwart en grijs.

7 reacties

  1. Is dit artikel shock-bestendig? Bv. wanneer het op de grond zou staan en je wilt terwijl met kinderen dansen…

  2. Weet iemand welk capaciteit van micro sd-kaart maximaal kan gebruikt worden ?
    Een 64 GB kan hij niet lezen.Een 4 GB wel.
    Bedankt.

    1. Ik heb er een 32GB SDHC in gehad. Ik weet alleen niet of hij ook de volledige 32GB kan raadplegen. Mocht je een 8GB SDHC bij de hand hebben en die werkt, dan zal 32GB ook werken. Dat is het maximale voor de SDHC standaard.

      1. Ik ben aan het twijfelen tussen deze fiesta cube of de Mawashi mosquito..
        Over de mosquito vind ik geen reviews dus weet ik niet wat zijn prestaties zijn.
        Heeft iemand ervaring met deze ?
        alvast bedankt!

  3. Ik ben aan het twijfelen tussen deze fiesta cube of de Mawashi mosquito..
    Over de mosquito vind ik geen reviews dus weet ik niet wat zijn prestaties zijn.
    Heeft iemand ervaring met deze ?
    alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.