Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sony Xperia SP

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Bijzonder design
  • Werkt lekker snel
  • Prima camera
  • Erg goed display
  • Prima accuduur

THE BAD

  • Is wat dikker dan we gewend zijn

Afgelopen week heb ik met de nieuwe Xperia SP van Sony rond mogen lopen. De SP is een mid-range Android smartphone. Hij bevat dus geen zware quad-core CPU, maar een lichtere dual-core. Daarnaast ligt er een 720p HD scherm in.

Unboxing

In de doos van de Xperia SP vinden we naast de smartphone nog een simpele headset, een handleiding, een USB kabel en een USB netstroom adapter. Geen verassingen dus. Wil je het doosje zelf ook even zien, check dan de unboxing van gisteren.

Sony-Xperia-SP-Unboxed

Design

De Xperia SP is in vergelijking tot de Xperia V en de high-end Xperia Z een beetje mollig. Toch weet Sony er een toestel van te maken dat wel heel lekker in de hand ligt.

Sony-Xperia-SP-Voorkant

Qua design zit de Xperia SP tussen het ontwerp van de high-end Xperia Z en Sony’s NXT range in. Dat merk je vooral aan de onderkant waar Sony weer een keurige, transparante rand terug heeft laten komen. Hier zit de status-LED in verwerkt en dat ziet er gewoon erg mooi uit. Daarnaast zien we ook de power-knop van de Xperia Z in het design van de SP terug.

Sony-Xperia-SP-Achterkant

Display

Op het display van de Xperia SP is niet bezuinigd. Het 4.6 inch display heeft een resolutie van 720×1280 pixels (of 319 DPI). Dat is heerlijk bij het kijken van filmpjes.

Sony-Xperia-SP-USB

Specs

Onder de motorkap van deze mid-range smartphone vinden we een dual-core 1.7GHz CPU met een royale 1GB aan RAM werkgeheugen. Je krijgt ook 8GB aan opslagruimte en de mogelijkheid om dit via MicroSD te vergroten.

Sony-Xperia-SP-Klepje

Natuurlijk beschikt het toestel over WiFi (a/b/g/n), maar ook over WiFi-Direct, DLNA en WiFi hotspot mogelijkheden. Hij beschikt over bluetooth 4.0, over NFC en natuurlijk een FM ontvanger. Helemaal bij de tijd dus.

Sony-Xperia-SP-Knop

Dualshock 3 gaming

Zeg ik Dualshock 3, dan denk je wellicht aan de controller van de Playstation 3. De Xperia SP is de eerste Sony smartphone waarop ik zie dat er ondersteuning voor deze controller is. Je sluit hem eerst via USB aan op de SP om deze aan elkaar te koppelen. Daarna kun je je games met de controller besturen. Nu alleen nog een adapter om de smartphone via HDMI op jouw TV aan te sluiten en je hebt altijd een console op zak.

Camera

De camera aan de achterkant is een 8 megapixel model dat Full HD kan filmen. Aan de voorkant zit een kleine VGA camera voor videogesprekken. Natuurlijk heb ik een paar testfoto’s voor jullie gemaakt:

Conclusie

Als het om design gaat, zie je dat deze Xperia SP Android smartphone een bijzonder schepsel is dat het design van diverse iconische Xperia’s verenigt. Zet daar de zeer nette specs van het toestel naast en je weet dat je een mid-range toestel hebt wat niet teleur zal stellen.

Sony-Xperia-SP-Vergelijking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.