Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: Sharp PN-K321H UHD (4K) monitor

Onlangs was ik op bezoek bij Sharp. Tijdens dit bezoek mocht ik een blik werpen op de PN-K321H. Een monitor met een Quad-HD resolutie. Dat is 3.840×2.160 pixels. Hoewel er meer schermen met deze resolutie zijn, is er met de PN-K321H iets bijzonders aan de hand.

Het is namelijk een IGZIO display. Igzio staat voor (Indium Gallium Zinc Oxide) en dat maakt de pixels op het display enorm klein. Het resultaat is een display met een gigantisch scherp beeld en een hoge helderheid van het display.

Het is moeilijk in woorden uit te leggen, maar wanneer je voor een PN-K321H display staat, dan zie je wat de kracht is van deze superkleine pixels. Alle beelden worden namelijk levensecht bij 140 pixels per inch. Natuurlijk zijn er wel displays met nog meer pixels per inch, denk aan die in high-end smartphones. Het probleem is alleen dat het produceren van die kwaliteit, op een groot formaat gewoon nog heel erg lastig is.

Wil je dit display aan de computer hangen, dan volstaat een simpele HDMI aansluiting ook niet meer. Je hebt DisplayPort echt nodig en dan moet je ook nog met een enorm stevige machine werken. Je merkt, deze displays zullen nog niet in massa’s worden geproduceerd en dat zal de prijs van een PN-K321H display nog even hoog houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.