Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Jabra VOX (sport headset)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi, rijk geluid
  • Beter geluid met Dolby Digital
  • Comfortabel te dragen
  • Slimme magneten in het snoer

THE BAD

  • -

Jabra kondigde onlangs in Barcalona haar nieuwe VOX sportheadset aan. Nu kennen we Jarba al langer van dit soort headsets, maar we hebben ze het nog nooit zo serieus aan zien pakken. De nieuwe VOX heeft namelijk Dolby Digital certificering binnen gehaald.

Unboxing

Natuurlijk zit de nieuwe VOX weer in een prachtige verpakking. Een verpakking die sterk lijkt op de verpakking van de Jabra REVO en de Jabra REVO Wireless.

Jabra VOX Packshot

In de verpakking vinden we een korte handleiding met activatiecode voor de Dolby Digital app, een reistasje en de nodige color-core eargels.

Jabra VOX Unboxing

Comfort all the way

Jabra heeft goed over het comfort van deze headset nagedacht. Natuurlijk begint dat bij de eargels. Deze nieuwe transparante eargels hebben de naam ColorCore EarGels meegekregen. Dit komt door het gekleurde deel in het midden dat net iets harder is. Deze zorgt voor een goede aansluiting met de headset.

Daarnaast zijn vlak onder de oordopjes, magneetjes geplaatst. Wanneer je de oordopjes uit jouw oren trekt en los laat hangen, klikken ze samen. Dat is ook enorm handig tijdens het op- en afrollen van de headset.

Jabra VOX Oortjes

De afstandsbediening heeft een kleine knik gekregen (niet goed te zien op de foto). Hierdoor krijg je gemakkelijk grip op de afstandsbediening waardoor hij makkelijk bruikbaar is.

Ten slotte is de vorm van de kabel zo aangepast, dat deze ook niet gemakkelijk in de knoop raakt. Geen stress dus met de nieuwe VOX.

Geluid

Maar dan is er natuurlijk nog het geluid van de VOX. Omdat het een analoge headset is, bevat de microfoon van de VOX geen zware ruisonderdrukking. Deze presteert zoals we van vergelijkbare headsets gewend zijn.

De oordopjes zijn zeer goed te noemen. Zeker in deze prijscategorie. Jabra heeft duidelijk rekening gehouden met liefhebbers van moderne muziek. Door de grote klankkamer haal je er een mooi vol, warm geluid uit.

Jabra VOX Afstandsbediening

Gebruik je de Jabra Play app van Jabra (iOS en Android), dan past deze de kwaliteit van het geluid aan op de akoestische eigenschappen van de headset. Dat is merkbaar, want het geluid wordt via de app flink aangepast wat de kwaliteit voor mijn gevoel zeker ten goede komt.

Conclusie

Jabra maakt al een tijdje goede headsets, maar het is duidelijk dat de VOX een kwalitatief het niveau een stuk hoger legt dan voorgangers, zeker op dit prijsniveau. Daarnaast is er het hoge draagcomfort en de handigheidjes die voorkomen dat het snoer in de knoop raakt. Als ik dan ook kijk naar de scores van de REVO en de REVO Wireless denk ik dat Jabra’s nieuwe Music-lijn een vliegende start maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.