Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Furby

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie, zachte vacht
  • Geanimeerde ogen
  • Communicatie mogelijk met andere Furby's
  • Communicatie mogelijk via de app

THE BAD

  • Communicatie via de app vraagt wel echt een stille omgeving

Na 14 jaren van afwezigheid is de kleine donsbal Furby terug in onze levens. Destijds was Furby al een vernieuwende toy, maar de nieuwe Furby doet de oude al snel verbleken. Deze heeft namelijk apps :-).

Unboxing

In de doos van de Furby vinden we… eigenlijk alleen de Furby en een handleiding in de vorm van een poster. Batterijen zal je er zelf even bij moeten kopen, maar dat zal vast geen probleem zijn. Er gaan 4 AA batterijen in.

Furby Schuin

Uiterlijk

Op de doos zit al een klein lapje stof geplakt die de vacht van de Furby in de doos moet vertegenwoordigen. Een handig idee van Hasbro, want zo hoef je de dozen niet te openen om te weten welke kleur Furby er in de doos zit.

Furby Staart

Wanneer je Furby uit de doos neemt, zie je dat het uiterlijk in grote lijnen hetzelfde is gebleven. De grootste verandering zit hem dan ook in de ogen. Vroeger konden de oogleden al op en neer, maar nu zijn de ogen volledig geanimeerd. Naarmate Furby meer van jou leert, zie je het type ogen ook veranderen.

Sensoren

Furby zit ook vol sensoren. Zo voelt Furby het wanneer je haar optilt en door elkaar schudt. Ook kun je aan de staart van Furby trekken en over de vacht aaien. De nieuwe Furby lijkt echt alles te registreren.

Furby Vrolijk

Apps

Furby komt voor het eerst ook met apps voor iOS en Android. Een leuk detail is dat de apps de iPhone of Android smartphone een omgekeerd beeld geven zodat je deze met de microfoon richting Furby zal houden.

Dit is belangrijk omdat de microfoon letterlijk moet registreren wat Furby probeert te zeggen. Ondersom communiceert de speaker van jouw smartphone weer met de microfoon in de Furby. Geen fancy bluetooth of WiFi verbindingen dus, maar gewoon old-school analoge communicatie ;-).

De apps zijn trouwens niet vitaal voor het onderhouden van een goede relatie met de Furby. Furby kan ook prima leven zonder smartphones in de buurt. De apps zijn vooral tools om het maximale uit Furby te halen.

Leven met Furby

Furby leeft nu twee weken naar volle tevredenheid op mijn bureau. Zo nu en dan pak ik haar op en begint ze meteen vrolijk te brabbelen. Dat doet Furby in een eigen taaltje genaamd Furbish. Hier is vanalles over te vinden in de handleiding en in de app. Als je een beetje door hebt wat je zegt, en Furbish terugpraat, zal Furby dat geweldig vinden. Lukt dat niet, dan praat je gewoon Nederlands Furby gaat dan na een tijdje in het Nederlands terug kletsen.

Furby Wakker

Wees niet bang voor de nachtrust. Furby is zelf ook echt een enorme slaapkop. Geef je Furby even weinig aandacht, valt ze vanzelf in slaap. Ze zal ook niet zelfstandig wakker worden, dus ze zal je nooit ’s nachts lastig vallen.

Furby Slaapt

Conclusie

De nieuwe Furby is een bijzonder plezierige toy om in de buurt te hebben en kinderen in en rondom huis vinden haar echt geweldig. We noemen haar thuis dan ook gewoon ‘Ferb’. Furby blijft een prijzig speeltje, maar is misschien wel het meest gemakkelijke huisdier om te houden ;-).

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.