Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Casio Exilim EX-ZR400 (Camera)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi compact toestel
  • Knoppen zijn handig geplaatst
  • Mooi, snelle reactietijd

THE BAD

  • Geen grote belangrijke features tegenover eerdere Casio's.

Niet al te lang geleden lanceerde Casio een nieuwe high-end compactcamera. De Exilim EX-ZR400. Een camera die niet alleen mooi is vormgegeven, maar ook nog eens de nodige slimme technologie in huis heeft. Aan ons om te bepalen of de EX-ZR400 haar geld waard is.

Unboxing

In de doos van de Casio EX-ZR400 vinden we naast de camera ook een accu, een USB laadkabel (Casio gebruikt helaas nog steeds geen standaard USB plug), een USB adapter met netstroomkabel, een polsbandje en de nodige documentatie.

Casio-Exilim-EX-ZR400-Unboxing-2

Design

Zoals we van Casio gewend zijn, is de camera voorzien van een mooie, strakke body. De camera is ook niet zo gek dik waardoor je hem goed in de broekzak kunt vervoeren.

Casio-Exilim-EX-ZR400-Bovenkant

De SD-kaart en de accu gaan aan de onderkant in de camera. Alle aansluitingen voor kabels zitten in de handvatzijde verwerkt.

Casio-Exilim-EX-ZR400-Onderkant

Wat ik altijd wel aangenaam vind, is dat Casio voldoende ruimte laat om de knoppen heen. Vaak vergeten Aziatische merken dat Europeanen toch wat grotere handen en grovere vingers hebben. Dat is dus goed voor elkaar.

Casio-Exilim-EX-ZR400-Display

Specs

De Casio Exilim EX-ZR400 is voorzien van een 16.1 megapixel CMOS beeldsensor en een lens met 12,5x optische zoom. Filmen doe je natuurlijk in Full HD en terugkijken kan op het 7.6CM display dat in het toestel zit.

Snelheid

Snelheid is het sleutelwoord bij de EX-ZR400. De camera is volgens Casio in 0,9 seconden klaar voor gebruik (cold start) en heeft 0,26 seconde tussen foto’s nodig. Scherpstellen kan al in 0,14 seconden. Nu kan ik hier geen labtests doen, maar mijn gevoel zegt dat dit aardig klopt. In mijn testperiode heb ik me geen moment hoeven ergeren aan een trage reactiesnelheid. Dit komt mede door de dual-core HS 3 processor die Casio in de behuizing heeft gestopt. Dat zit dus wel goed.

De snelheid beperkt zich trouwens niet tot het nemen van foto’s. Het hele lensmechanisme is snel en ook de menu’s reageren extreem vlot. Het comfort van de EX-ZR400 is dus enorm goed.

De snelheid vertaalt zich ook in de foto modus van het toestel. De EX-ZR400 beschikt namelijk over Triple Shot. Hiermee maakt de camera niet alleen een foto op het moment dat de sluiterknop is ingedrukt, maar ook vlak daarvoor en erna. Gewoon om die ene spontane lach echt niet te hoeven missen.

Creatief

Een compactcamera kan tegenwoordig niet meer zonder creatieve modus. Één van deze modus is de Wide-Shot functie. Met deze modus is het mogelijk om snel en gemakkelijk panorama’s te schieten. Ook de HDR functie is prominent op het toestel aanwezig en geeft je wat artistieke mogelijkheden.

Conclusie

Zoals je in deze review kunt lezen, bevat de EX-ZR400 van Casio weinig echte verrassingen. Veel van de functies van het toestel hebben we ook al op eerdere modellen gezien. De verbeteringen zitten hem vooral in de snelheid van het toestel en dat maakt fotograferen met de EX-ZR400 een buitengewoon plezierige ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.