Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: A Few Best Men (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Je kan er de avond wel op doorkomen
  • Leuke groep acteurs

THE BAD

  • Niet heel origineel

We zien ze de laatste tijd wel vaker. Van die films waarbij een goed bedoelt feestje op hilarische wijze uit de hand loopt. Denk aan The Hangover, The Hangover 2 en 21 and Over. A Few Best Men lijkt ook perfect in dit rijtje te passen, maar is toch anders. In plaats van de typisch Amerikaanse taferelen mogen we hier genieten van een partij Britten die in de shit zitten ;-).

De film begint vrij standaard. De Britse David is op vakantie waar hij ene Mia ontmoet. De vonk slaat over en het resultaat is dat David zijn vrienden gaat vertellen dat hij van plan is om met Mia te trouwen. Lekker oppervlakkig, maar meer hoeven we ook niet te weten.

A-Few-Best-Men-Still-2

Tijdens zijn aankondiging wordt namelijk pijnlijk duidelijk dat zijn vrienden helemaal niet zo op het feestje zitten te wachten. Met gezonde tegenzin vertrekken ze dan ook naar Australië, waar het huwelijk voltrokken zal worden.

Ook hier stuiten de vrienden op drugs en het effect ervan. Ze worden niet wakker met een tijger of een kip op de hotelkamer, maar met een ram. Natuurlijk hebben ze totaal geen idee wat er de nacht ervoor heeft plaatsgevonden. Klinkt het tot nu toe bekend in de oren? Jep, het begin is The Hangover all over again. Toch is dit ook het punt waar het verhaal een totaal andere kant op gaat.

A-Few-Best-Men-Still-1

Dit is waar de schrijvers van het script dan eindelijk creatief worden. Het ene moment pakt dit enorm goed uit, het andere moment slaat de film de plank een beetje mis. Met een biertje en een zak chips op de bank is de film vermakelijk, maar blijft toch hangen in de schaduw van haar voorgangers.

Extra’s

Wij mochten van Dutch Filmworks de Blu-Ray reviewen. Helaas bevat deze geen extra’s.

A-Few-Best-Men-Unboxing

Conclusie

A Few Best Men is duidelijk sterk geïnspireerd op het succes van The Hangover. In het begin zijn de makers vooral aan het imiteren in plaats van dat ze innoveren. Het resultaat is een vermakelijke film, maar geen topper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.